Ege Postası
Geri

Katar meydan okudu... İşte döviz rezervi

Arap ülkeleri tarafından ambargo uygulanan Katar döviz zenginliğini devam ettiriyor
Katar meydan okudu... İşte döviz rezervi
Haberler / Dünya
10 Temmuz 2017 Pazartesi 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullan Bin Saoud al-Thani, Suudi Arabistan’ın başını çektiği ülkelerin uyguladığı yaptırımlar karşısında hazırlıklı olduklarını ve 340 milyar dolarlık varlıklarının bulunduğunu belirtti.

Al Thani Merkez Bankası rezervlerinde 40 milyar dolar ve altın, Katar'ın yerli ve yabancı yatırım fonlarını yöneten Katar Yatırım Otoritesi'nin de nakte dönüştürülebilecek 300 milyar dolarlık varlığı olduğunu da ekledi.

Eldeki bu döviz rezervinin Katar'ın Körfez ülkeleri tarafından uygulanan izolasyona karşı koymasına yardım edeceğini belirten Şeyh Abdullah Bin Saoud al-Thani, "Bu döviz rezervi bizim sistemimizin kredibilitesi, her türlü şoka karşı yeterli nakitimiz var" dedi. Katar'a yatırım yapmakta bir risk bulunmadığını belirten Al-Thani, geçtiğimiz ay Katar'dan çıkan sermaye miktarının 6 milyar dolardan az olduğuna işaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası