Ege Postası
Geri

Katarakt cerrahisinde bıçaksız ameliyat dönemi

İZMİR'deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nin hekimlerinden Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, gelişen teknolojiyle birlikte uygulanan lazerli bıçaksız ameliyatların hasta konforunu arttırırken, iyileşme sürecini de kısalttığını söyledi. Femtosaniye Lazer cihazıyla katarakt hastalığını tedavi ettiklerini belirtti.
Katarakt cerrahisinde bıçaksız ameliyat dönemi
Haberler / Genel
7 Nisan 2015 Salı 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nde kullanılan Femtosaniye Lazer cihazıyla gerçekleştirdikleri operasyonların yüksek bir başarı yüzdesine sahip olduğunu ifade eden Asena, hekim hatasını azaltan ve milimetrik kesileri düzgün bir şekilde gerçekleştiren cihazın, hem doktorlara hem de hastalara büyük kolaylık sağladığına dikkat çekti. Femtosaniye cihazıyla yaşa bağlı olarak sıklıkla görülen katarakt hastalığını tedavi ettiklerini belirten Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Göz içindeki kataraktlı bölge, femtolazer cihazıyla parçalanıyor. Daha sonra fako cihazıyla katarakta ultrason dalgaları (ses dalgaları) gönderilerek katarakt eritiliyor ve temizleniyor. Kişiye özel üretilen göz içi yapay merceğin yerleştirilmesiyle de operasyon tamamlanıyor" dedi.



Tıp alanındaki teknolojik gelişmelerle birlikte multifocal lenslerin kırma kusurlarını düzelttiğini kaydeden Asena, hastaların ameliyatın ertesi günü, normal yaşamlarına geri döndüğünü belirterek, “Katarakt tedavisinde uygulanan göz içi lensle, kataraktın yanı sıra; miyop, hipermetrop, astigmat ve yakını görme rahatsızlıklarının tedavisinde de yüksek başarı sağlıyoruz. Hasta hem katarakttan hem de gözlükten kurtuluyor. Günlük yaşamında önemli bir görüş konforu yakalıyor" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası