Ege Postası
Geri

Katil kız kardeşler adli tıp gözteiminde

İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen olayda, anneleri Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazı ile bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki B.P., akli dengelerinin yerinde olup olmadığının anlaşılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Katil kız kardeşler adli tıp gözteiminde
Haberler / İzmir
1 Mayıs 2014 Perşembe 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Farklı tarihlerde 3 kez uzman doktorların gözetimi altında tutulacak olan kız kardeşlerin akli dengesinin yerinde olup olmadığı ortaya çıkacak. Yaşları küçük olan müvekkillerinin zor günler geçirdiğini ve psikolojilerinin iyi olmadığını belirten Av. Zülküf Koçoğlu, "Müvekkillerim İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Farklı tarihlerde 3 kez gözetim altında tutulacaklar. Rapor mahkemeye gönderilecek" dedi. Koçoğlu, annenin öldürüldüğü gün müvekkili Şeyda P. adına özel bir hastaneden bekaret kontrolü yaptırmak için randevu aldığı yolundaki iddiaları araştırdıklarını ve bu iddiaların doğru olmadığını söyledi. 

DÖVDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜRDÜKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ
Geçen yıl Eylül ayında yaşanan üzücü olayda 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki kız kardeşi B.P., elektroşokla bayılttıkları anneleri Gülseren Süngü'yü 26 yerinden bıçaklayarak öldürmüşlerdi. Olaydan sonra gözaltına alınan ve suçlarını itiraf eden kız kardeşler, kendilerini okutmadığı ve sürekli baskı yaparak dövdüğü için annelerini öldürdüklerini söylediler. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan kız kardeşler hakkında iddianame hazırlayan savcı, kız kardeşler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

MAHKEME KIZ KARDEŞLERİ ADLİ TIP'A SEVK ETTİ
Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay yapılan ikinci celsede kız kardeşler, poliste ve savcılıkta verdikleri ifadeleri tekrarlayıp pişman olduklarını söylediler. Ölen annenin yakınları ise kız kardeşlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, akli dengeleri yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için kız kardeşlerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi.

3 FARKLI TARİHLERDE GÖZETİM ALTINDA TUTULACAKLAR
Mahkemenin verdiği kararın ardından katil zanlısı Şeyda P. ile kız kardeşi B.P., bu hafta İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 3 farklı tarihlerde uzman doktorlar tarafından gözetim altında tutulacak kız kardeşlerin akli dengesinin yerinde olup olmadığı konusundaki rapor, mahkemeye gönderilecek. Yaşları küçük olan müvekkillerinin psikolojisinin bozuk olduğunu belirten Av. Zülküf Koçoğlu, "Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Müvekkillerim bu olayın şokunu henüz üzerlerinden atmış değil. Mahkeme, kız kardeşlerin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespitini istedi. Gelecek rapordan sonra mahkeme ona göre yargılamayı devam ettirecek" dedi.

BEKARET KONTROLÜ İDDİASI
Herkes Adli Tıp'tan gelecek olan raporu merakla beklerken, öldürülen anne Gülseren Süngü'nün aile avukatı Kemal Gümüşkaşık ise, ilginç bir iddia ortaya attı. Gümüşkaşık, annenin öldürüldüğü gün özel bir hastaneden kızı Şeyda P. adına, bekaret kontrolü yaptırmak üzere randevu aldığını ve cinayetin de bu yüzden işlenmiş olabileceği söyledi. Bu iddialar üzerine açıklama yapan kız kardeşlerin avukatı Zülküf Koçoğlu, "Ben bu iddiaları önce müvekkilim Şeyda P.'ye sordum. Kendisi kesinlikle böyle bir şey olmadığını söyledi. Ayrıca yaptığım araştırmalarda böyle bir iddianın doğru olmadığını öğrendik. Mahkeme sürecinde de dosyaya böyle bir belge girmemiştir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası