Ege Postası
Geri

Katip Çelebi Üniversitesi'nde 3 mühendislik bölümü daha açılıyor

2012-2013 eğitim yılında 4 bölümle lisans eğitimine başlayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 2013-2014 eğitim yılında 3 yeni bölümle daha lisans eğitimi vermeye hazırlanıyor. Mekatronik ve...
Katip Çelebi Üniversitesi'nde 3 mühendislik bölümü daha açılıyor
Haberler / Güncel
2 Haziran 2013 Pazar 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2012-2013 eğitim yılında 4 bölümle lisans eğitimine başlayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 2013-2014 eğitim yılında 3 yeni bölümle daha lisans eğitimi vermeye hazırlanıyor. Mekatronik ve biyomedikal mühendisliklerinin yanında Ege Bölgesi'ndeki ilk harita mühendisliği bölümünün İKÇÜ’de açılacağını açıklayan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Okur, ülkenin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştirdiklerini söyledi.

        Yeni dönem hazırlıkları hakkında bilgi veren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur, yüzde 100 İngilizce eğitim diliyle mühendislik fakülteleri arasındaki yerini sağlam temellere dayandırmak istediklerini, eğitim programlarının Bologna süreci ile tam uyumlu olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Okur, “Ülkenin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştiriyoruz. Sanayi ile çok yakın işbirliği halindeyiz. Açtığımız ve açacağımız programlarımızı bunlara göre belirliyoruz.” dedi.

    Mekatronik mühendisliği, biyomedikal mühendisliği ile harita mühendisliğinin sektörde en çok ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Salih Okur, “Makine mühendisi, bilgisayar mühendisi ve elektronik mühendisi programlarının beraber çok iyi bir şekilde harmanlanması ile mekatronik mühendisliği oluşturulmuştur. İşletmelerde bu üçünü bir arada tutmak ekonomik olmuyor. Şu anda en çok ihtiyaç duyulan mühendislik alanlarının başında mekatronik mühendisliği geliyor. Diğer taraftan biyomedikal mühendisliği de son zamanlarda öne çıkmaya başladı. Özellikle hastanelerde ve sağlık sektöründe hızlı ilerlemeler varken kullanılan cihazların sağlıklı bir şekilde işletilmesi, eksiklerinin giderilmesi, sürekli çalışır durumda olabilmesi için sağlık, tıp ve biyomedikal konularına hakim elektronikçilere ihtiyaç bulunmaktadır.” diye konuştu.

        Kentsel dönüşüm süreçlerinin işlerlik kazandığı bu dönemde harita mühendisliğinin büyük önem kazandığını açıklayan Prof. Dr. Okur, Ege Bölgesi'nde ilk harita mühendisliği bölümünün İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu ve 2013-2014 güz döneminde öğrenci alacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası