Ege Postası
Geri

Katip Çelebi'nin 2'inci yıl gururu

İzmir’in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2. Kuruluş yıldönümünü Çiğli kampüsünde düzenlenen bir kokteylle kutladı.
Katip Çelebi'nin 2'inci yıl gururu
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 14:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Kutlama kokteyline, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan evsahipliği yaparken;  Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Erdoğan, Gediz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Güneş,  Ege Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Atilla Silkü, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tancan Uysal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, Genel Sekreter Gülten Gültekin, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Aşkın Haluk Yıldırım, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Çulha, akademisyenler ve çok sayıda İKÇÜ personeli katıldı.

“2 yılda gelinen noktadan memnuniyet duyuyoruz”

Açılışta kutlama konuşması yapan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, 2 yıl içinde üniversitenin geldiği aşamadan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, “Toplam 172 kişilik bir akademik kadroya ulaştık. 2 yıl içinde gelinen bu rakam çok önemli. İlk yılda tıp gibi hemşirelik gibi branşlarda öğrenci almak büyük başarıydı. İlk yıl olmasına rağmen çevre illerden daha yüksek puanla öğrenci aldık. Hepsi de başarılı bir eğitim yılı geçirdi. Seneye öğrenci sayımız 7 fakültede  800’e yakın olacak. Bunun gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Kariyer planlaması yapan bir üniversite”

Üniversitenin yapılandırılmasında nitelikli insan gücüne değer vererek böyle bir yapı oluşturmaya gayret ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Akhan, “Tüm çalışma arkadaşlarımızla, bünyemizde nitelikli insan gücü oluşturma gayretlerimizde başarıya ulaştık. Çalışma ortamından ziyade bir aile ortamı oluşturmaya gayret diyoruz. Öğrenciye değer veren, uluslararası standartlarda eğitim almasını sağlayan, mezun oluncaya kadar değil, mezun olduktan sonraki sürecinin de takibini yapan, iyi bir iş bulma imkanı sağlayan, kariyer planlaması yapan bir üniversite olduğumuz için biz her anlamda farklı bir üniversiteyiz. Uluslararası bir üniversite olmayı hedefliyoruz, öncelikli farkımız bu. Farklı kültürlerin bir arada olduğu bir üniversite oluşturmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası