Ege Postası
Geri

Kaya'dan Radyo Egepostası'nda kongre mesajları

Buca İlçe Başkanlığı görevini iki yıldır yürüten ve yeniden aday olan Çağdaş Kaya, yaptıklarını ve projelerini Radyo Egepostası aracılığıyla Gazeteci Mithat Umutoğulları’na anlattı. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca’da yaratılan uyum ve beraberliğin ardında örgüt içi barışı yakalamak için herkesi kucaklama çabalarının olduğunu söyledi. Kaya'dan Radyo Egepostası'nda kongre mesajları
Kaya'dan Radyo Egepostası'nda kongre mesajları
Haberler / Yerel Politika
9 Aralık 2017 Cumartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Yeniden aday olan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, bir dönem daha seçilmesi durumunda Buca’da mahallelerde Cumhuriyet Halk Evleri kuracağını belirterek,  2019 seçimlerinden başarılı çıkmanın mahallelerden ve halkla tek tek biraraya gelmekten geçtiğine inandığını söyledi. Tüm Bucalıları kongrelerine davet eden Başkan Çağdaş Kaya, “Herkesi davet ediyorum. Öyle bir kongre yaptılar ki bayram havasındaydı, coşku doruklardaydı denmesini istiyorum denmesini istiyorum” dedi.

BU BİR YARIŞ SADECE-KAZANANI DA KAYBEDENİ DE YOK

Kongreye 48 saat kala kongre mesajı da veren Çağdaş Kaya, “Sağduyu istiyoruz. Kongreyi tökezlettirecek hiçbir şey yapmamalıyız. Sağduyumuzu koruyalım. Bu bir yarış. Kazananı kaybedeni yok. Uygulamada da yok. Bizim adayımız. Sandık bizim sandığımız. İnsanlara seçim yaptılar, kavga gürültü algısı verilmemeli. O sağduyuyu biz göstereceğiz. Bizim şu an o lüksümüz yok. Halkın, vatandaşın CHP iktidarına bu kadar ihtiyacı var iken bizim bu lüksümüz yok. Uyumlu ve dinamik bir kongre yapılmasını istiyorum örgütümüzden. Bu zamana kadar da bunu yaptılar. Genel başkanımız devrimci bir yürüyüş gerçekleştirdi. Umut oldu. Biz yalnız değiliz dediler. Bunun yansımasıdır bu barış bu uyum. İnsanlar gördü evet biz iktidara yürüyoruz. O CHP’nin iktidar yürüyüşünün başlangıcı, AKP’nin de çöküşünün yürüyüşüdür. Tek yumruk çıkacağız. İktidar için koşturacağız” dedi.

BUCA’DA ARTIK AHENK VAR, ÖRGÜT İÇİ BARIŞI KURDUK

Göreve geldiğinde Buca örgütünde yaşanan kavga ve tartışmaları bitirmek için ‘herkesin adaleti’ olmaya çalıştığını, geçmiş dönemde görev yapan, emek vermiş tüm partililer ve parti büyüklerle biraraya geldiğini, fikirlerini sorduğunu, danıştığını anlatan CHP Buca İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Çağdaş Kaya, örgüt içi değil örgüt dışı enerji harcar hale geldiklerini anlattı:

“Örgüt içi barışı, gönül köprüsü kurmak gerektiğini düşünüyorum. Eski ilçe başkanları, meclis üyeleri, abileri, kadın arkadaşlarımı hepsini aradım. Bayramda seyranda gidip ziyaret ettim. Günleri es geçmedim. Bana bizimle ilgilenmedi diyemez kimse. Emek verenleri unutmadım. Önce örgüt içi barış için mücadele ettim. Sen şucu bucusun değil tamamen CHP’lileri tek tek ziyaret ettim. İnsanlara dokunmak önemli. Hepsini çağırdım, danışılınca fiziken de oluyorlar. Neyi yapıp yapmamam gerektiğini anlattılar. Sonuçları raporladım. Fikirlerini sorunca onlar da bana dönüş yaptılar. Ali Rıza kaya, Hüseyin Yüzer hepsini aradım. Onlar da emek verdiler. Onların da fikrini almak zorundayız. Deneyimli bir örgüt Buca. Karabağlar, Çiğli, Bayraklı gibi değil. Eski bir örgüt. İnanılmaz saygıları var. 85 yaşında amcamız ya. Kalkıp önünü ilikliyor, ben de elini öpüyorum. Ayda bir uğrayıp çayımı içerler. Ahenk var Buca’da. Beş altı yıl önce bunu söyleyebiliyor muydu? Niye böyle sakin diyorlar gazeteciler artık. Herkes birbirini kıyasıya yarış yapıyor. Ama sandıktan sonra hep beraber fotoğraf çektirdik. Herkesin adaleti ben oldum çünkü. Asgari ücretlinin, emeklinin, işçinin, işsizin durumu ortada. Bunu halka anlatmamız gerekiyor. CHP Buca örgütünde bu yok. İçe dönük enerji sarf etmiyoruz.”

EN AZ DÖRT CUMHURİYET HALK EVİ AÇACAĞIZ, HER NOKTADA ÖRGÜTLENMEMİZ LAZIM

Tekrar seçilmesi durumunda ilk işinin herkesi kucaklayan yaklaşımını daha üst seviyeye çıkarmak olacağını, en az dört Cumhuriyet Halk Evi açacaklarını, toplantılarla mahalleleri hareketlendireceğini aktaran Başkan Çağdaş Kaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İlk işim arkadaşları ziyaret etmek ve sürece dahil etmek. Etmeliyim. Yarış bitti ondan sonra sürece dahil etmeliyiz. Çok kısa bir zamanımız var. İlk işim bunu yapmak. İlçe başkanı nefret ve kinle siyaset yapmamalı. Hepsini kucaklayacağız. CHP olarak bir tane üye kaybetme şansımız yok. Mahallelerde komiteler kuracağız. 54 iltden büyük ilçeden bahsediyoruz. İlçe başkanı yetmez. En az dört Cumhuriyet Halkevlerini açacağız. Buca büyük. Her noktada örgütlenmemiz lazım. Bu örgütlenme modeli de hep başarı sağlamış. A mahallesindeki teyze ben gelemiyorum diyor. O bölgeye kuracağız. Toplantılarla mahalleleri hareketlendireceğiz.”

AK PARTİ’NİN BUCA’DA ŞANSI YOK, ÇÜNKÜ….

En güçlü rakipleri olan AK Parti’nin Buca’da şansı olmadığını savunan Başkan Kaya, “AK Parti’nin Buca’da şansı yok. Belediye başkanımızın da halkla ve örgütle iç içe oluşu, çalışmalarımızı iyi anlatıyoruz. CHP Buca’da artık bir kale haline gelmiştir. Kahveye, berbere, lokantaya uğruyorum. Kahveye giriyorum belediye başkanı az önce buradaydı diyorlar. Mutlu oluyorum. Biz sokaktayız. Mesele bu. İyi gününde kötü gününde gidiyoruz. O yüzden AK Parti burada kan kaybediyor. Oy oranları da gün geçtikçe düşüyor. Mahalle temsilcilikleri açıyorlar. Biz ideolojik bir tabana sahip olduğumuz için seçim ofisi olarak açmıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Evleri açıyoruz. Seçim kazanma imkanı olduğunu düşünmüyoruz” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Çağdaş Kaya misafirimiz. En genç başkanda yaş 25’e düştü. Siz ilçe saymanı olduktan sonra ilçe başkanı oldunuz. Baran ilçe başkanı olacak.

Çağdaş Kaya: Gençlik kollarından mücadele ederek gelen bir arkadaşımız. Ateşten gömlek olan ilçe başkanlığı görevini devralacak. Başaracağına sonsuz inancım var. Bu işin altından layıkıyla çıkacağına inanıyorum. Sokaktan geliyor. Çeşitli sorumluluklar alacak. Ana kademenin içinde bazı sıkıntılar yaşayabilir. Deneyimli bir ekip oluşturursa başarır. Arkasında ilçe başkanı Ünal Abimiz var. Her görüştüğü insandan deneyim kazanacak. Onlarla birlikte olduğunu beyan ederse başarılı olur. İnanın bu işin belediye meclisi, belediye başkanı, kadın ve gençlik kolları var. Herkesle o ahengi ve uyumu sağlamak durumundasınız. Örgütün içinden gelen bu nüansı bilir ama. İçinden yaşayıp büyümek farklı bence.

Mithat Umutoğulları: Buca’da partinin çekirdeğinden gelen bir isimsiniz. İlçe başkanlığında kimse sizden bu performansı beklemiyordu. Öncelikle kavgayı bitirdiniz. Delege seçimleri, kongrelerde, belediye meclisinde kavga ve gürültü vardı. O kavgacı gürültüden çok uzaklaştı Buca. Dayanışma üst seviyeye geldi. Rakip adaylarla bile görüşüyorsunuz.

Çağdaş Kaya: 2006’da genç ilçe başkanı olarak çıktığımda deneyimli bir ekip vardı. Köprü yol yapacak değiliz. Her görevde bulundum partide. Defalarca seçim atlattım. Örgüt içi barışı, gönül köprüsü kurmak gerektiğini düşünüyorum. Eski ilçe başkanları, meclis üyeleri, abileri, kadın arkadaşlarımı hepsini aradım. Bayramda seyranda gidip ziyaret ettim. Günleri es geçmedim. Bana bizimle ilgilenmedi diyemez kimse. Emek verenleri unutmadım. Önce örgüt içi barış için mücadele ettim. Sen şucu bucusun değil tamamen CHP’lileri tek tek ziyaret ettim. İnsanlara dokunmak önemli. Hepsini çağırdım, danışılınca fiziken de oluyorlar. Neyi yapıp yapmamam gerektiğini anlattılar. Sonuçları raporladım. Fikirlerini sorunca onlar da bana dönüş yaptılar. Ali Rıza kaya, Hüseyin Yüzer hepsini aradım. Onlar da emek verdiler. Onların da fikrini almak zorundayız. Deneyimli bir örgüt Buca. Karabağlar, Çiğli, Bayraklı gibi değil. Eski bir örgüt. İnanılmaz saygıları var. 85 yaşında amcamız ya. Kalkıp önünü ilikliyor, ben de elini öpüyorum. Ayda bir uğrayıp çayımı içerler. Ahenk var Buca’da. Beş altı yıl önce bunu söyleyebiliyor muydu? Niye böyle sakin diyorlar gazeteciler artık. Herkes birbirini kıyasıya yarış yapıyor. Ama sandıktan sonra hep beraber fotoğraf çektirdik. Herkesin adaleti ben oldum çünkü.

Mithat Umutoğulları: Siz ilçe başkanısınız. Kimin delege olduğu önemli değil. Kongre bitti kazananın eli kaldırılacak. Buca Gençlik Kolları da çok hareketli. Yönetimi de öyle.

Çağdaş Kaya: Neyden korkalım ab? CHP’nin her neferi çok kıymetli. Birbirimizi kırmamalıyız. Yarış bu sadece. Bayrak yarışı, teslimi. 400 delegeyiz ama 17 bin kişiyiz. Hiçbir CHP’linin evinde oturacağına inanmıyorum 2019’da. Kapısını, komşusunu, berberini ikna etmek için uğraşacaktır inanıyorum.

Yönetime giren kadın ve gençlik kolları üyelerinin oy kullanması lazım. Kullanmalı. Onlar da bir yeri temsil ediyorlar çünkü. Temsiliyet de oy kullanmalı. Tüzük Komisyonu’nda teklif ettim. O sıkıntıları yaşadım. Neyden korkuyoru? Gencimizden kadınımızdan korkmamalıyız. Kota yüzde 18 bizde. 40 delege çıkması gerekirken 68 genç delege çıkmış. 38 kadın delege çıkmış. Hep aynı insanlar olmamalı. Cesaretlendirmeli ve arkasında durmalıyız yeni arkadaşların. Bunu görürse zaten yürür. On yıl önce kongreler bile yapılmıyordu. Şimdi rutin şekilde nizami yapılıyor. Bu bir heyecan. Haftaya gençlik kolları kongresi var. Herkeste bir sinerji var. Kimse oradan küsüp ayrılmaz. Biz bu gönül köprüsünü kurmak için çaba sarfettik. 47 mahallemizde toplantılar yaptık. Altı aydır delege ve üyeyle uğraşıyorum. İzmir’in en büyük ilçesi burası. Dinamik bir örgüt yapısı var. Bir buçuk yıl görev yaptım. STK’lar, siyasi partiler, dernekler, referandum, darbe derken bir buçuk yıl bitti. Bu arada vefa albümü de yapmaya çalışıyoruz. Geçmişimiz derin ve güzel. Bu arkadaşlarımızı onore etmeliyiz. İlk ilçe başkanımızı bile gittim buldum. Vefat etmiş. CHP vefanın adıdır. Ailesine gittim. Yokolup gitmemesi lazım tarihte. Mahallelerin röntgenini çektik. Mahalle sonuçlarımızı çıkardık. Beş seçim boyunca mahallelerin durumu, kadın, genç, engelli seçmen sayısı çıkardık. Üyeleri bilgilendirdik. Mahalle temsilcisi bana sormuyor. Dosyayı açıyor tüm bilgileri görüyor.

Belediye başkanımız genç. Yürekten teşekkür ediyorum. Örgüte sahip çıkıyor. Biz kamusal başka görevimiz var mı bizim'

Mithat Umutoğulları: Belediye başkanıyla uyum içindesiniz.

Çağdaş Kaya: Arkadaşımız aday oldu. Aday açıklamasını yaparken çikolata ile karşıladık. Bunun böyle karşılanmaması garipsenmeli. Ofisine gidip ziyaret ettim. Gitmemem garipsenmeli bana göre. Siyaseten kavgamızı yaparız. Ama şahsi meselelerin kavgasını yaptırmıyorum. Kavga edeceksek siyasi bir dava için kavga edeceğiz.

Mithat Umutoğulları: Örgütün dışa yönelik çalışması olmalı. Oyumuzu nasıl arttırmalıyız deymesi gerekirken CHP’de iç şey daha büyük ilgi görüyor.

Çağdaş Kaya: Bu kaygılar ortada. Asgari ücretlinin, emeklinin, işçinin, işsizin durumu ortada. Bunu halka anlatmamız gerekiyor. CHP Buca örgütünde bu yok. İçe dönük enerji sarf etmiyoruz. Nasıl yüzde 66.6’yı bulduk. 30 ilçede oyunu yükselten iki ilçeden biriyiz. Bu bizim için önemli. Onore olduk. Örgütün tüm dinamikleri hareketlendi, herkes hayır çıkması için çaba harcadı. Hayırın çıkması için mücadele ettik.

Mithat Umutoğulları: Buca’da yeni dönemde ne yapmayı düşünüyorsunu? Delegasyonda ufak tefek kırgınlıklar olacak. Seçilirseniz neler yapacaksınız'

Çağdaş Kaya: ilk işim arkadaşları ziyaret etmek ve sürece dahil etmek. Etmeliyim. Yarış bitti ondan sonra sürece dahil etmeliyiz. Çok kısa bir zamanımız var. İlk işim bunu yapmak. İlçe başkanı nefret ve kinle siyaset yapmamalı. Hepsini kucaklayacağız. CHP olarak bir tane üye kaybetme şansımız yok. Mahallelerde komiteler kuracağız. 54 iltden büyük ilçeden bahsediyoruz. İlçe başkanı yetmez. En az dört Cumhuriyet Halkevlerini açacağız. Buca büyük. Her noktada örgütlenmemiz lazım. Bu örgütlenme modeli de hep başarı sağlamış. A mahallesindeki teyze ben gelemiyorum diyor. O bölgeye kuracağız. Toplantılarla mahalleleri hareketlendireceğiz. Üniversite ilçesiyiz. 60 bin üniversiteli ikamet ediyor. Geçen dönem gençlik kolları, genel başkanın mektubunu yeni oy kullanacak seçmene yollamamız gerektiğini belirtti. 11 bin kapıyı çaldık zilini, merhaba dedik, Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdik dedik, mektubunu teslim ettik. İnanılmaz bir geri dönüş oldu. Postaya vermek yerine hep birlikte bu işi başarırız dedik. Biz güçlü örgütüyüz yaparız dedik. Bin 200’e yakın ev ziyareti yaptık. Kadın kolları işin mutfağında. 80 gün önce başladılar. Dinamik bir örgüt yapısı var. Normalleşen bir Buca örgütü olduk. O hale getirdik. Belediye başkanı, meclis üyeleriyle, yönetimle normalleştirme süreci başlattık. İki yıl sonra değiştirebilirler ama 2019’da neyle karşılaşacağımızı kimse bilmiyor. Artık örgüt içi değil örgüt dışı enerji harcamalıyız.

Herkesi davet ediyorum. Öyle bir kongre yaptılar ki bayram havasındaydı, coşku doruklardaydı denmesini istiyorum denmesini istiyorum.

Mithat Umutoğulları: İktidar partisinin her mahalleye bir semt evi, seçim koordinasyon merkezi var. Yaygınlaştırmayı düşünüyorlar. AK Partinin şansı'

Çağdaş Kaya: AK Parti’nin Buca’da şansı yok. Belediye başkanımızın da halkla ve örgütle iç içe oluşu, çalışmalarımızı iyi anlatıyoruz. CHP Buca’da artık bir kale haline gelmiştir. Kahveye, berbere, lokantaya uğruyorum. Kahveye giriyorum belediye başkanı az önce buradaydı diyorlar. Mutlu oluyorum. Biz sokaktayız. Mesele bu. İyi gününde kötü gününde gidiyoruz. O yüzden AK Parti burada kan kaybediyor. Oy oranları da gün geçtikçe düşüyor. Mahalle temsilcilikleri açıyorlar. Biz ideolojik bir tabana sahip olduğumuz için seçim ofisi olarak açmıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Evleri açıyoruz. Seçim kazanma imkanı olduğunu düşünmüyoruz.

Mithat Umutoğulları: ülke gündemi ortada. ABD’den gelen mahkeme dosyaları var. Siyaset yapma alanınız da açılıyor …

Çağdaş Kaya: Örgüt içi seçimlerle uğraşıyoruz. Biz gümbür gümbür geliyoruz. ABD’deki olaylar, ülke içinde yaşananlar ortada. Halk artık diyor ki, dur diyeceğiz buna, yeter. Hani ekonomi iyiye gidiyordu. Ekonominin, işçinin, esnafın durumu ortada. Biz geziyoruz. Anlatacağımız çok argümanımız var. Sokakta bunları anlatacağız. Asıl bundan korkuyorlar. Biz çıkıp sokağa anlatmaya başlayacağız. Sosyal medya dışında görsel medyada yok. Özgür basın yok. Yayınlayamıyorlar. Basın çok kıymetli. Üstüne düşen görevi, cesareti gösteriyor İzmir’de. Biz de onların arkasındayız.

Mithat Umutoğulları: Artık son 48 saat. Kongreye az bir süre kaldı. Rakibiniz olan kişilerden ne istiyorsunuz

Çağdaş Kaya: Sağduyu istiyoruz. Kongreyi tökezlettirecek hiçbir şey yapmamalıyız. Sağduyumuzu koruyalım. Bu bir yarış. Kazananı kaybedeni yok. Uygulamada da yok. Bizim adayımız. Sandık bizim sandığımız. İnsanlara seçim yaptılar, kavga gürültü algısı verilmemeli. O sağduyuyu biz göstereceğiz. Bizim şu an o lüksümüz yok. Halkın, vatandaşın CHP iktidarına bu kadar ihtiyacı var iken bizim bu lüksümüz yok. Uyumlu ve dinamik bir kongre yapılmasını istiyorum örgütümüzden. Bu zamana kadar da bunu yaptılar. Genel başkanımız devrimci bir yürüyüş gerçekleştirdi. Umut oldu. Biz yalnız değiliz dediler. Bunun yansımasıdır bu barış bu uyum. İnsanlar gördü evet biz iktidara yürüyoruz. O CHP’nin iktidar yürüyüşünün başlangıcı, AKP’nin de çöküşünün yürüyüşüdür. Tek yumruk çıkacağız. İktidar için koşturacağız.

Mithat Umutoğulları: Eşiniz hep yanında. Az gördüğümüz bir şey.

Çağdaş Kaya: Eşim Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı. Evde bütün sorumluluk onun üzerinde. Beni ve durumumu biliyor. Cenazeye düğüne gitmem gerektiğini biliyor. Dört aylık çocuğum var. Bebeği bırakıp mahallelerde gezdi benimle. O da ne kadar önemli bir sürece girdiğimi biliyor. Büyük desteği var. Eşim de bu süreçte çok destek verdi bana, kendisine teşekkür ediyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası