Ege Postası
Geri

Kaya'dan Tahir Elçi cinayeti açıklaması: Elçi'yi PKK katletti

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, TBMM toplantısında HDP'lilerin Tahir Elçi cinayetinin araştırılması için verdiği önergenin gündeme alınmasının reddedilmesi nedeniyle HDP'lilerle yaşanan tartışma sırasında söz aldı. Tahir Elçi cinayetinin araştırıldığını ancak Elçi'nin PKK'nın çukur siyasetine karşı çıkması nedeniyle bizzat PKK tarafından katledildiğini söyledi.  Kaya'dan Mecliste 'Tahir Elçi cinayeti' çıkışı
Kaya'dan Tahir Elçi cinayeti açıklaması: Elçi'yi PKK katletti
Haberler / Politika
29 Kasım 2018 Perşembe 13:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle araştırılması yönündeki araştırma önergesi reddedildi. 

Tahir Elçi cinayetinin araştırılması yönündeki önergenin gündeme alınmasının reddedilmesi üzerine AK Parti ve HDP'li milletvekilleri arasında söz düellosu yaşandı. 

(TBMM) AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile HDP milletvekilleri arasında karşılıklı sert konuşmalar gerçekleşti. 

HDP'Lİ BAŞARAN: MECLİSTE KOMİSYON KURALIM VE... 

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 3 yıl geçtiğini, 3 yıl içerisinde hiçbir şey yapılmadığını öne sürerek, "Tahir Elçi'nin o mağrur ifadesini, hak savunuculuğu kimliğini, barış savunuculuğu kimliğini, hümanist kişiliğini hatırlayalım. Dört Ayaklı Minare'nin altında yatan Tahir Elçi'nin o görüntüsünü tarihten silmenin bir tek yolu vardır, o da faillerin araştırılmasıdır. Gelin, hep beraber, bütün düşüncelerimizi bir tarafa bırakalım, samimi bir şekilde bu Mecliste bir komisyon kuralım ve Tahir Elçi'yi katledenleri, olayın sorumlularını enine boyuna tespit edelim" dedi.

CHP'Lİ VEKİL AYDOĞAN:  'CİNAYETİN AYDINLATILMASI TOPLUMSAL BİR ZORUNLULUK'

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan da, "Tahir Elçi'yi kim öldürdü, neden öldürdü bilmiyoruz ancak ölümünün ardından barış isteyen seslerin daha da sustuğunu, sivil toplumun üzerine ölü toprağı serildiğini çok iyi biliyoruz; galiba öldürenler de bunu amaçlamışlardı. Anlaşılan, bu cinayeti sadece Dört Ayaklı Minare gördü, o da konuşamıyor. Bu tür cinayetler sadece bir kişiyi hedef almaz, toplumun bir kesimini ya da tamamını hedef alır. Bu bakımdan, bu cinayetin aydınlatılması toplumsal bir zorunluluktur" diye konuştu.

AK PARTİLİ KAYA: ELÇİ, PKK'NIN BİR NUMARALI HEDEFİYDİ 

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Tahir Elçi'nin, bir gün öncesinde çukur, hendek siyasetine karşı bir basın toplantısı yapacağını belirttiğini ve akabinde PKK'nın bir numaralı hedefi haline geldiğini söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili, "Tahir Elçi, sizin gösteremediğiniz cesareti ve yüreği gösterip PKK'nın çukur siyasetine karşı duruş göstermesi sebebiyle PKK tarafından katledilmiştir." diyen Kaya, "Araştırma da savcılıkta yapılıyor. Aslında siz bu öneriyle vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Eğer Tahir Elçi gibi duruş gösterip, PKK'yı bir terör örgütü olarak lanetlemedikten sonra sizin yaptığınız ve ortaya koyduğunuz her türlü işlem, her türlü söz ne bizim ne de milletimizin vicdanında boş olarak kabul edilecektir" dedi.

KAYA: ELÇİ, PKK TARAFINDAN KATLEDİLMİŞTİR 

"Sözlerime başlamadan önce, Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi ve o saldırıda şehit olan 2 kahraman güvenlik görevlimiz Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’u da rahmetle anıyorum. Değerli milletvekilleri, olaya ilişkin tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/42413 sayılı dosyasıyla devam etmektedir. Anayasa’mızın 6’ncı, 9’uncu maddesi ve 138’inci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, HDP Grubunun da çok iyi bildiği şekilde aslında bu grup önerisinin Mecliste görüşülme imkânı yoktur çünkü artık yargının kontrolüne geçmiş ve tahkikatı devam eden bir konu söz konusudur" diyen AK Parti MKYK Üyesi Atilla Kaya, Tahir Elçi'nin PKK tarafından katledildiğini savundu. 

KAYA: ELÇİ, PKK'NIN ÇUKUR SİYASETİNE KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN... 

HDP'li vekillere sert sözlerle yüklenen AK Partili Mahmut Atilla Kaya, HDP'lilerin her yıl verilen bu tip önerilerle vicdanlarını rahatlatmaya çalıştığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: 

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımız, Başsavcı vekilimiz ve 8 avukat arkadaşımızın katılımıyla olay yeri inceleme yapılmasına ilişkin oraya heyet gittiğinde PKK saldırıları yüzünden heyetin orada güvenliği sağlanamadığı için –roketatarlarla biliyorsunuz o dönemde saldırı yapılmıştı olayın olduğu yere- ve akabinde, daha sonra 30 Kasımda ve yine 3 Aralıkta olay yeri incelemesi yapılmaya çalışılmış ama bu PKK’nın yapmış olduğu saldırılar sebebiyle mümkün olmamıştır. Kamera kayıtlarından bahsedeyim, bakın, tüm kamera kayıtları incelenmiştir ve dosya münderecatı içerisinde bulunmaktadır.

Yine, özellikle sizin bahsettiğiniz Mardin Kebap Evindeki kameranın bir tanesinin çalışmadığı noktasındaki iddia da, kesinti olduğu iddiası da adli tıpta yapılan inceleme noktasında da bu da çürütülmüş ve on üç saniyelik bir kesinti değil, zaten kameranın hiç kayıt yapmadığı da net bir şekilde anlaşılmıştır. Dolayısıyla bakın, Tahir Elçi o dönem Diyarbakır’ı, Sur’u açtığı çukurlarla, yaptığı barikatlarla, hastanelere, okullara ve camilere yaptığı saldırılarıyla Diyarbakır’ı ve Sur’u yaşanmaz hâle getirmeye çalışan ve sizin gösteremediğiniz cesareti ve yüreği gösterip PKK’nın çukur siyasetine karşı duruş göstermesi sebebiyle…PKK tarafından katledilmiştir. Araştırma da savcılıkta yapılıyor. Aslında siz bu öneriyle vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Ama bakın, her yıl Tahir Elçi’nin yıl dönümlerinde vermiş olduğunuz bu önerilerle vicdanınızı rahatlamazsınız."

KAYA: PKK İÇİN KÜRT YOK, TÜRK YOK, KAN VARDIR 

PKK için kendisi gibi düşünmeyen Kürt'ün olmadığını dile getiren AK Partili MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, açıklamalarını şöyle sürdürüd: 

"Bakın, çok doğru bir tespit yaptınız. Evet, PKK için, kendisi gibi düşünmeyen Kürt yok, PKK’nın aslında Kürt diye bir derdi de yok. PKK’nın burada ortaya koyduğu “Eğer ki siz, PKK’nın istediği gibi düşünmezseniz Tahir Elçi gibi katlederim sizi” diyor.  PKK için Türk yoktur, PKK için kadın, yaşlı, erkek, çocuk ya PKK için bebek yoktur, varsa yoksa kan vardır. Sizler bizim yurdumuzu bölmek isteyen, parçalamak isteyen kendisi gibi düşünmeyen herkesi katleden hain bir örgüte terör örgütü bile demiyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar,  HDP sıralarından gürültüler) Dolayısıyla siz ne zaman PKK’ya terör örgütü deyip PKK’nın eylemlerini bu çatı altında lanetlersiniz o zaman biz sizin dediklerinizi dikkate alırız diyorum."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası