Ege Postası
Geri

Kaya’dan Tanrıkulu’na sert tepki!

HDP grup önerisi hakkında söz alan AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu arasında tartışma çıktı.Kaya'nın konuşması sırasında Tanrıkulu’nun “Size lanet olsun! Okur musun o "tweet"i... Okur musun o "tweet"i...” diyerek sataşması üzerine Kaya,” Size lanet olsun,lanet okuyamazsınız burada. AK Parti'ye ve AK Parti Grubuna sürekli lanet okuyamazsınız burada.” Diyerek Tanrıkulu'na sert tepki gösterdi. Kaya’dan Tanrıkulu’na sert tepki!
Kaya’dan Tanrıkulu’na sert tepki!
Haberler / Politika
1 Nisan 2016 Cuma 01:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- Kaya konuşmasına söyle devam etti; Burada biz sizi saygıyla dinledik ve sizin konuşmanızı, bakın, beş dakika boyunca -grup başkan vekilimiz de söyledi- hep beraber dinledik.  Ben de söyleyeceğim birazdan Tahir Elçi'nin vermek istediği mesajı ama Tahir Elçi'nin verdiği mesajdan sonra, direkt bizim bir milletvekilimize karşı, grubumuza karşı, Hükûmetimize karşı yaptığınız da kabul edilebilir tutum ve davranış değildir; onun anısına büyük bir ihanettir; açık şekilde ifade edeyim.
KATİL CİNAYET MAHALİNE DÖNER
 Tabii ki bu önergenin kabulüne ne Anayasa'nın 6'ncı maddesi ne 9'uncu maddesi -ki yargı yetkisi Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce yürütülür ve kullanılır- ve ne de Anayasa'nın 138'inci maddesinin üçüncü fıkrası cevaz vermiyor. Bunun için bu önergeye ilişkin görüşümüz rettir. Fakat, şu an Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da tahkikat 2015/42413 sayılı dosyayla devam ediyor. Sizler de bahsettiniz -dosyaya verdiğiniz, dosyada verilen- avukat arkadaşların dilekçelerinden bahsettiniz fakat katilin -vardır ya hukukta bir tabirimiz bizim, katil cinayet mahalline döner- olayın hemen akabinde, olay yeri incelemesi yapmak isteyen polis memurlarımıza PKK'ca yapılan, maalesef, saldırıdan da ciddi manada bahsetmediniz. Bu delillerin büyük kısmının ele geçirilmesinden niye PKK rahatsız old? PKK'nın ne derdi var bu noktada'
TAHİR ELÇİ BARIŞ İSTEMİŞTİ!
    Ve yine baktığımız zaman Tahir Elçi'nin vermiş olduğu mesaja, Tahir Elçi ne demişti, siz de söylediniz, ben de söylüyorum: "Biz Diyarbakırlılar olarak, Diyarbakır Barosu olarak, tarihî değer ve eserlerimize, insanlığın bin yıllık emeğine, birikime, bu kadim şehre sahip çıkalım. Biz buradan çağrı yapmak istiyoruz: Biz bu tarihî bölgede, birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz." Yani, ne dedi Tahir Elçi: "Çatışma istemiyoruz, silah istemiyoruz." Silah isteyen ki? Baktığımız zaman görmedik m? Siz "fail, fail, fail" diye bahsettiniz. Fail çok açık, bütün milletimiz de görüyor, bizler de görüyoruz, Rabb'im inşallah sizin de gözlerinizdeki o perdeyi kaldırır.
PKK’NIN YAPTIĞI EYLEMLERİ DEVLETE YÜKLEYEMEZSİNİZ
Fail bellidir, Anadolu coğrafyasının en kadim şehirlerinden biri olan Diyarbakır'ı, Sur'u açtığı çukurlarla, kurduğu barikatlarla yaşanmaz hâle getirmeye çalışan PKK'dır fail; bu çok nettir. PKK'nın bu bölgede yapmış olduğu saldırılardan, okullarımıza yapmış olduğu saldırılardan, camilere yapmış olduğu saldırılardan, hastanelerimize yapmış olduğu saldırılardan en çok bölge halkı ve orada yaşayan Tahir Elçi de muzdarip ve mağdur olmuştu ve çıktı, günler önce bu çağrıyı yaptı. Ama siz, şimdi çıkıp PKK'nın çok net şekilde yaptığı bir eylemi devlete yükleyemezsiniz, kusura bakmayın. Yani, her zaman yapıp çıktığınız gibi her olaydan sonra devleti suçlamak, böyle bir usul, adap yok. Baktığımız zaman, bizim, her birimizin burada birer milletvekili olarak ettiğimiz yemine öncelikle sadık kalmamız lazım.
PKK'CA BU HAİNCE EYLEMLER YAPILIRKEN ÇUKUR KAZMAKTAN…
Yine, bugün, özellikle Sayın Bakanlarımızın Diyarbakır'da yapmış oldukları ziyaretlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının ve işte Sur Belediye Başkanının olmadığını söylediniz. Bakın, Tahir Elçi, Diyarbakır'a sahip çıkmak adına, Diyarbakır'ın kültür ve medeniyetine sahip çıkmak adına bir duruş göstermişti. Peki, o bölgede yaşayan, o bölgenin belediye başkanlarının da böyle bir duruş göstermesini beklemek bizim hakkımız değil m? Orada yaşayan vatandaşlarımızın hakkı değil m? (AK Parti sıralarından alkışlar) Ve o okullar, o hastaneler bombalanırken, PKK'ca bu haince eylemler yapılırken çukur kazmaktan bu işlere fırsat bulamıyorlar.
   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası