Ege Postası
Geri

Kayıp avukat davasında karar çıkmadı

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 6 Kasım 2010 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Av. Mümtaz Baytekin'i öldürdükleri iddiasıyla tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanmasına devam edildi. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya...
Kayıp avukat davasında karar çıkmadı
Haberler / Güncel
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 6 Kasım 2010 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Av. Mümtaz Baytekin'i öldürdükleri iddiasıyla tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanmasına devam edildi. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar C.Y., eşi E.Y., kayıp avukatın kardeşleri Ergin Baytekin ve Yıldırım Baytekin ile avukatlar katıldı.

Bir önceki duruşmada sanıklar C.Y. ve E.Y. hakkında ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz sanık D.A. için 6 aydan 5 yıla kadar hapis isteyen Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin, mütalaasını tekrarladı. Tutuklu sanık E.Y. suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi. Sanık C.Y. ise, "Bu olayın hiçbir yerinde benim olmam mümkün değildir." diyerek tahliyesini ve beraatini talep etti. Sanıkların ardından C.Y.’nin avukatı Ercan Dönmez, mütalaaya yönelik savunmasını yapmak istedi. Duruşma salonunda bulunan kayıp avukat Mümtaz Baytekin’in yakını Ekrem Baytekin, “Sen konuşma oradan!” diye bağırdı. Çıkan tartışmaya Yıldırım Baytekin de katılınca Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz'ın talimatıyla Baytekin kardeşler dışarıya çıkarıldı. Bu sırada sanık C.Y.’nin de, “Biz size bir şey diyor muyuz'” şeklinde bağırdığı görüldü. Mahkeme heyeti, dosyada bulunan HTS raporlarının bilirkişi tarafından incelenmesine ve Mümtaz Baytekin’in sanıklar ve davada şahitlik yapan kişiler arasındaki görüşmelerle ilgili rapor hazırlanmasına, ayrıca sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma sırasında sanıklar ve avukatlarıyla tartışarak salondan çıkarılan Yıldırım ve Ekrem Baytekin'e ise birer gün disiplin hapsi eren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Torbalı'daki evinden 6 Kasım 2010 tarihinde çıkan 10 yıllık avukat Mümtaz Baytekin, kaybolmuş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Soruşturma başlatan polis, cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen C.Y. (21), kocası E.Y., (40), E.Y.'nin annesi A.Y., babası M.Y. ve ağabeyinin sevgilisi D.A.'yı gözaltına almıştı. C.Y., kocası E.Y. ve D.A. tutuklanmış, D.A. daha sonra tahliye edilmişti. E.Y.'nin annesi A.Y. ve babası M.Y. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Av. Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili ise bir otoparkta terkedilmiş halde bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası