Ege Postası
Geri

Kaymakam Bingöl, Suriyeli sığınmacıların bayram coşkusuna ortak oldu

Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan çadır kentte, Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla vatandaşlar bayram coşkusu yaşadı. Akçakaya Mahallesi’nde kurulan Geçici Yaşam Merkezi'nde (GYM) bulunan Suriyeliler,...
Kaymakam Bingöl, Suriyeli sığınmacıların bayram coşkusuna ortak oldu
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan çadır kentte, Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla vatandaşlar bayram coşkusu yaşadı.

Akçakaya Mahallesi’nde kurulan Geçici Yaşam Merkezi'nde (GYM) bulunan Suriyeliler, bayramı Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün yanı sıra kurum amirleri ve kamp yetkilileriyle birlikte kutlamanın heyecanını yaşadı. Bayram namazını Suriyelilerle kılan yetkililer, daha sonra bayramlaşma merasimine geçti. Tercümanların sık sık Suriyelilerin yetkililere teşekkür ettiği öğrenilirken, devlet yetkililerinin kendileriyle birlikte bayram namazı kılması ve bayram tebriklerine katılmaları karşısında duygulandıkları belirtildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in bayram tebrik mesajları iletildikten sonra Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Suriyeli vatandaşlarla tek tek tokalaşıp bayramlarını kutladı. Bayram heyecanının misafirleriyle birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Bingöl, Suriyeli misafirlere gerekli hassasiyet gösterilmesini isteyerek, bayramın birlikte daha da renkli geçtiğini vurguladı.

Program bayramlaşma merasimin ardından sona erdi. Çadır kentte bulunan Suriyeli sayısının 2 bini aştığı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası