Ege Postası
Geri

Kaymakamın kurduğu proje ofisi 4 milyon lira hibe kazandı

Hatay'ın Erzin ilçesinde, kaymakamlık çalışanlarının hazırladığı ve kabul gören projeler ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Kaymakam İskender Yönden'in başkanlık yaptığı ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu ekibin hazırladığı...
Kaymakamın kurduğu proje ofisi 4 milyon lira hibe kazandı
Haberler / Ekonomi
7 Temmuz 2013 Pazar 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay'ın Erzin ilçesinde, kaymakamlık çalışanlarının hazırladığı ve kabul gören projeler ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Kaymakam İskender Yönden'in başkanlık yaptığı ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu ekibin hazırladığı projeler, yaklaşık 4 milyon lira hibe kazandı. Başarılı ekibi örnek gösteren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, görevlileri tebrik etti.

Kaymakam İskender Yönden, işsiz insanlara yeni istihdam alanı oluşturmak ve küçük esnafı geliştirmek için bir süre önce, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bir proje ekibi kurdu. Ekiple birlikte hareket eden Kaymakam Yönden, çalışanlarla sık sık bir araya gelerek, ilçenin eksiklerini tespit etmelerinde yardımcı oldu. İlçedeki eksiklikleri tespit ederek, o yönde çalışma yapan ve hibe programlarını esnafla ilgili kişilere ulaştıran proje ekibi, kısa süre sonra çalışmalarını hazır hale getiriyor. Proje hazırlamak isteyen vatandaşlar da yardımcı olan görevlilere, hazırladıkları projelerin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Sosyal Destekleme Programı (SODES) ve hibe veren diğer programlardan onay alması için Kaymakam İskender Yönden ile sürekli fikir alış verişinde bulunuyor.

Başarılı ekibin hazırladığı toplam 15 proje, DOĞAKA, SODES ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yaklaşık 4 milyon lira hibe kazandı.

DOĞAKA MALİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DESTEK PROGRAMINDAN MOBİLYACILAR HİBE KAZANDI

Proje ofisi hakkında açıklamalar yapan Kaymakam İskender Yönden, projeler hayata geçirildikçe ilçenin çehresinde de çok büyük değişiklik olacağını ifade etti. En önemli projenin, ilçede bulunan ve her yıl binlerce vatandaşın şifa bulmak için geldiği, şifalı suların bulunduğu tesislerin modernize çalışması olduğunu söyleyen İskender Yönden, "Kaymakamlığımıza ait proje ofisinin ürettiği çeşitli branşlardaki projelerden vatandaşa iş istihdamı da sağlanıyor. Doğaka Mali Sürdürülebilirlik Destek Programı kapsamında ilçede faaliyet gösteren üç mobilya atölyemiz toplam 1 milyon 382 bin 240 TL hibe almaya hak kazandı. Hak edilen hibe ile mobilyacılarımız mobilya dükkanlarına makine-ekipman alıp kapasitelerini daha da genişleterek ürünlerinde yeniliklere gidebilecekler, bunun yanı sıra kapasitelerini genişlettikleri için kalifiye eleman ihtiyacı doğacak ve işsizlere iş imkanı sağlayacaklardır. Diğer mobilyacılarla olan rekabeti artıracak, daha çok talep imkanı doğacaktır. Böylelikle Erzin, mobilya sektöründe tercih edilir bir yer haline gelecektir.’’ dedi.

Kaymakamlık proje ofisi ile iş birliği yaparak, Doğaka Mali Sürdürülebilirlik Destek Programı'ndan hibe kazanan mobilyacı İhsan Dönmez de ''Bu tür destekler, daha önce de devletimiz tarafından esnaflara destek amacıyla yapılıyordu. Fakat ya haberimiz olmuyordu ya da böyle bir proje ofisi olmadığı için ne yapacağımızı bilmiyorduk. Kaymakamımızın öncülük ettiği proje ofisi sayesine işlerimizi büyütme imkanı bulduk. Tüm görevlilere teşekkür ederim.'' ifadelerini kullandı.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası