Ege Postası
Geri

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: Şehidin var İzmir

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, kaza kırıma uğrayan eğitim uçağındaki iki pilotun şehit olduğunu açıkladı. Şehit olan pilotların İzmir'de ikamet ettiği öğrenildi.
Kayseri'de eğitim uçağı düştü: Şehidin var İzmir
Haberler / 3. Sayfa
4 Haziran 2024 Salı 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde eğitim uçağı düştüğü ihbarı üzerine bölgeye arama kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı da sosyal medyadan kazayla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır."

İKİ PİLOT ŞEHİT OLDU

MSB'den daha sonra gelen açıklamada acı haber duyuruldu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotumuz şehit olmuştur" denildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Olay yerine gelen sağlık ekipleri uçaktaki pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen’in şehit olduğunu belirledi. 

TUGAY'DAN TAZİİYE MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndaki eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan kahraman pilotlarımız Hv. Plt. Alb. Uğur Yıldız ve Hv. Plt. Alb. Gökhan Özen'e Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. İzmir'imizin ve milletimizin başı sağ olsun." dedi. 

İZMİR'DE İKAMET EDİYORLARDI 

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, şehit olan iki askeri personelin İzmir'de ikamet ettiğini açıkladı. Yıldız açıklamasında, "Şehidin var İzmir. Kayseri’de 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan kalkan eğitim uçağının düşmesi sonucu Ataşehir Mahallesi sakinlerimizden Hv. Plt. Alb. Uğur YILDIZ ve Örnekköy'de ikamet eden Hv. Plt. Alb. Gökhan ÖZEN şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

KAYSERİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada ise; "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası