Ege Postası
Geri

Kazakistan’da 9 Mayıs Zafer Bayramı heyecan

Kazakistan’da Sovyetler Birliği tarafından Nazi Almanya’sına karşı kazanılan II. Dünya Savaşı zaferinin 68. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.Başkent Astana’da Otan Ana heykeli önünde düzenlenen resmi törene, Kazakistan Cumhurbaşkanı...
Kazakistan’da 9 Mayıs Zafer Bayramı heyecan
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazakistan’da Sovyetler Birliği tarafından Nazi Almanya’sına karşı kazanılan II. Dünya Savaşı zaferinin 68. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

Başkent Astana’da Otan Ana heykeli önünde düzenlenen resmi törene, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve devlet erkanı katıldı. Nazarbayev’in savaşta hayatlarını kaybedenlerin anısına anıta çiçek bırakmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ülke milli marşı okundu. Savaşa katılanlarla tek tek tokalaşan ve ilgilenen Nazarbayev, daha sonra bir gazinin duasını aldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tören sonunda Nazarbayev kısa bir açıklama yaptı.

Kazakistan’dan II. Dünya Savaşı’na yaklaşık 1.8 milyon kişinin katıldığını söyleyen Nazarbayev, savaşa katılanların yarısından fazlasının geri dönmediğini hatırlattı. Nazarbayev, sayıları giderek azalan gazilere her türlü yardımın yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği tören, askeri bandonun konseriyle sona erdi.
Bu arada Astana Valiliği evi olmayan gaziler ev ve bin dolar para yardımı sözü verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası