Ege Postası
Geri

Kazanda ölen üç işçi için, fabrika sahiplerine 15 yıl hapis estemi

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde 4 yıl önce, bir kağıt fabrikasındaki hamur kazanını temizlemek isterken metan gazından zehirlenerek ölen Ayhan Çanakçı, Haydar Koray Güçlü ve Ramazan Demir'in ölümüyle ilgili Savcılık, fabrikanın sahipleri hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
Kazanda ölen üç işçi için, fabrika sahiplerine 15 yıl hapis estemi
Haberler / 3. Sayfa
7 Nisan 2013 Pazar 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Davaya konu olay, 19 Eylül 2009 tarihinde meydana geldi. Kemalpaşa'daki Kemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan 'Levent Kağıt' fabrikasında gece vardiyasında çalışan 26 yaşındaki Ayhan Çanakçı, saat 05.30 sıralarında 4 metre derinliğinde, 3 metre genişliğindeki hamur kazanını temizlemeye indi. Arkadaşının çıkmadığını gören Haydar Koray Güçlü (29) ve ardından da Ramazan Demir (27) hamur kazanına girdi. Üç kişinin hamur kazanından çıkmaması üzerine diğer çalışanlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine fabrikaya gelen savcı ve polis, üç kişinin öldüğünü tespit etti.

PERSONEL MÜDÜRÜNE PARA CEZASI

Savcılık soruşturmasının ardından, fabrikanın Genel Müdürü Bülent Özakdağ, vardiya amiri ile personel müdürü olarak çalışan Mesut Çokbilge ve Nuri Necati İbiş hakkında İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sonunda Mesut Çokbilge 12 bin lira para cezasına çarpırıldı. Diğer iki kişi ise beraat etti. Ölenlerin avukkatları kararın temyizi için başvuruda bulundu. Dosya henüz Yargıtay'dan dönmedi.

BİLİRKİŞİ, PATRONLARI SUÇLU BULDU

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi yargılama sonunda, bilirkişinin mahkemeye verdiği raporda işyeri sahipleri Cezmi Levent Ürkmez, Bülent Ürkmez ile yetkililer Fırat Oran ve Mustafa Oran'ın da kusurlu olduklarının belirtilmesi üzerine, bu kişiler hakkında da dava açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Erdal Kütükçü, işyeri sahipleri hakkında 'Birden fazla taksirle ölüme neden olmak' suçundan ağır ceza mahkemesinde 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı Erdal Kütükçü, Adli Tıp Kurumu otopsi raporuna göre üç işçinin 'Ağır gaz sehirlenmesine bağlı bilinç kaybı ile birlikte kağıt hamuru aspirasyonu sonucu mekanik asfiki sonucu' öldüklerini belirtti. Haklarında dava açılan dört kişinin, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı bildirildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası