Ege Postası
Geri

Kemal Vural: Asla yasa dışı işlem yapmıyoruz

Cep telefonlarına gönderdikleri mesajlarla tüm kaçak ve vizeli yabancılara yasal oturma izni vaat eden Danışmanlık İş Takip Hizmetleri şirketinin yetkilisi Kemal Vural, yaptıkları işin yasal olduğunu savundu.Medyada yer alan 'Kaçaklara mobil...
Kemal Vural: Asla yasa dışı işlem yapmıyoruz
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 18:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cep telefonlarına gönderdikleri mesajlarla tüm kaçak ve vizeli yabancılara yasal oturma izni vaat eden Danışmanlık İş Takip Hizmetleri şirketinin yetkilisi Kemal Vural, yaptıkları işin yasal olduğunu savundu.

Medyada yer alan 'Kaçaklara mobil tuzak' yönündeki haberler üzerine açıklama yapan Kemal Vural, "Suriye, Mısır gibi ülkelerinde yaşanan savaştan kaçıp Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapanlar, yabancılara asla işlem yapılmaz ve yapmıyoruz." dedi.

Türkiye'ye yasal giren yabancılara yurt içinden önce 6 aylık oturma izni aldıklarını dile getiren Vural, çalışma sistemlerini şöyle anlattı: "İşverenle beraber müracaat ederlerse yasal çalışma izni alıyoruz. Yurt dışından vizeyle gelmiş vizesi bitmiş yurt dışına çıkmayan yabancılara o yabancının vatandaşlığı olan ülkedeki Türk konsolosluğundan yurt dışı çalışma amaçlı vize başvurusu yaparak 1 yıllık çalışma vizesi ile Türkiye'ye giriş yapabilecekleri ile ilgili gelen müşterileri bilgilendiriyoruz. İşveren 'ben bu elemana çalışma izni almak istiyorum' diye bizden yardım isterse biz yasal olarak hem Türk konsolosluğuna hem Çalışma Bakanlığı'na çalışma izni alınması için istenen evrakları eksiksiz hazırlıyoruz ve elemanlar kendi imkanlarıyla ülkelerine gidiyor. Bizim hazırladığımız başvuru dosyasını yanında götürerek ülkesindeki Türk konsolosluğuna veriyor, konsolosluk müracaatı işleme koyarak kendisine şifre veriyor o şifreyi SMS ile veya telefonla bize bildiriyor. Danışmanlık İş Takip Hizmetleri LTD. ŞTİ. olarak Çalışma Banklığı'na çalışma başvurusunu yapıyoruz. Çalışma izinleri incelemesi Çalışma Bakanlığı tarafından 10 ile 30 gün arasında sonuçlanır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası