Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'da 45 personel işten atıldı

Yerel seçimlerin ardından AK Parti’li Arif Uğurlu’nun başkanlık koltuğuna oturduğu Kemalpaşa ilçesinde şok gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda uygulana tasarruf tedbirleri kapsamında 50 personelin işten çıkartılmasıyla birlikte başlayan kriz dün 45 personelin iş akitlerine son verilmesiyle iyice şiddetlendi.
Kemalpaşa'da 45 personel işten atıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Haziran 2014 Çarşamba 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından birçok belediyede başlayan işçi krizlerinden sonuncusu Kemlapaşa’da patlak verdi. Toplam 90 kişinin işine son verilen belediyede, tüm girişimlere rağmen Başkan Arif Uğurlu’nun geri adım atmaya yanaşmadığı öğrenilirken, işten çıkartmaların da devam edebileceği öğrenildi.
 
 45 PERSONELİN İŞİNE SON VERİLDİ
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen hizmet alım ihalesi sonrasında belediye şirketi KEM-BEL A.Ş. bünyesinden taşeron firmaya geçen ve iş güvencelerini kaybeden Kemalpaşa Belediyesi’nde görevli 45 personel işlerini kaybetmenin şokunu yaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda 50 personelin işten çıkartılması sonrası ilçede yaşanan kriz bir an olsun dinmezken, belediyede çalışan 45 personel geçtiğimiz gün mesaiye başlayacakları sırada çıkartıldıklarını öğrendi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Kemal Uğurlu’nun 40 milyar TL’lik borç nedeni ile uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkartıldığı öğrenilirken, gelişmeler üzerine dünkü meclis toplantısında açıklamada bulunan Başkan Uğurlu’nun geri adım atmayacağı ve belediyenin 40 milyar TL’yi bulan borçları nedeniyle tasarrufa devam edeceği öğrenildi.
 
SİYASİ GEREKÇELERLE Mİ İŞTEN ATILDILAR'
1 Haziran 2014 tarihinde sözleşmesi biten ve taşeron firmada çalışan personelin herhangi bir ihbar ya da kıdem tazminatı da ödenmeden iş akitlerine son verildiği öğrenilirken, Kültür Sanat Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Birimi, Bakım Onarım Hizmetleri ve Temizlik Hizmetleri’nde görevli personelin işten çıkartmalar nedeniyle yargıya gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Diğer yandan belediye yönetiminin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde de benzer operasyona gitmeye hazırlandığı bilgisi edinilirken, gelişmeler üzerine belediye personelinin de diken üstünde bekleyişi devam ediyor.
 
YARGIYA GİDECEKLER
Yaşanan gelişmeler üzerine herhangi bir destek bulamayan ve zorlu günler geçiren 45 çalışan ise yaptıkları açıklamada, belediyede siyasi bir kıyım yaşandığına dikkat çekerek, CHP üyesi oldukları gerekçesi ile işten çıkartıldıklarını savundu. İşsiz kalan eski belediye personeli, belediye başkanının göreve geldiğinde “Siyasi görüşüne göre kimseyi ayırmayacağım” sözü verdiğini ancak, farklı partiye mensup belediye çalışanlarına yönelik ayrımcılık yapıldığını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası