Ege Postası
Geri

Kemeraltı esnafı 25 Haziran’ı bekliyor

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya çarşı esnafının seçim sonrasını beklediğini açıkladı. Seçim nedeniyle insanların alışveriş yapmaktan geri  durmaya başladığını ifade eden Kaya, ramazan bereketinin bu yıl seçimlere takıldığını söyledi. 'Ramazan bereketi seçime takıldı'
Kemeraltı esnafı 25 Haziran’ı bekliyor
Haberler / Ekonomi
1 Haziran 2018 Cuma 09:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜLSEN CANDEMİR/ EGEPOSTASI- 276 hektarlık alanda 14 bin esnaf ve 60 bin çalışanı ile dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Kemeraltı seçim atmosferini belirgin şekilde hissediyor.  Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, EgePostası’na yaptığı değerlendirmede, esnafın da vatandaşın da seçimlere odaklandığını ve düğün, sünnet alışverişlerinin seçim sonrasına bırakıldığını ifade etti.

Salepçioğlu çarşısındaki işyerinde görüştüğümüz Dernek Başkanı Ümit Kaya, tarihi çarşının şehirdeki alışveriş alanındaki önemini hatırlattı. Kaya “Kemeraltı, İzmir’in değil dünyanın en büyük açık hava alış veriş merkezidir.  276 hektarlık alanda 14 bin esnafı ve 60 bin çalışanı ile sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da hizmet eden bir yapıya sahip, özellikle düğün ve sünnet düğünleri alanında çıtayı baya yükseltti. Kargoyla da değil insanlar gelip görüyor ve deneyerek alışveriş yapıyor.  Ne kadar AVM açılsa da Kemeraltı olmazsa olmazlardandır. Küçük esnafın güler yüzü, hürmeti ve müşteriye olan hizmeti AVM’ye giden insanların dikkatinden kaçmıyor ve halk yeniden Kemeraltına dönüyor. ” Diye konuştu.

Ramazan bereketi zayıf kaldı

Ramazan ayı olmasına rağmen, seçim nedeniyle çarşıdaki insan sirkülâsyonunun geçen yıla göre azaldığını ifade eden dernek başkanı Kaya, “Her yıl ramazan ayı bereketi ile gelirdi, sabah saatlerinden başlayan alışveriş akşama kadar sürerdi. Bu yıl bu aksadı, insanlar seçimlere odaklandı ve seçim sonrasını merak ettiği için parasını harcamakta geri durur oldu. Zorunlu ihtiyaçları dışında alışveriş yapanların oranı düştü. İnsanların dövizin düşmesini ve belirsizlik ortamının kalkmasını bekliyor.” Dedi.

Uzun bayram tatilleri esnafı rahatsız ediyor

Son yıllarda bayram tatillerinin uzun olmasının Kemeraltı esnafını olumsuz etkilediğini anlatan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, “İnsanlar dokuz günlük tatili bir şort bir penye ile geçiriyor, bayram tebriklerini sosyal medyadan yapıyor. Gelenekler, adetler kalmadı.  Eskiden kolonya çikolata alan insanlar bu alışkanlıklarından vazgeçer oldu. Çikolatacı çikolata satamıyor, kolonyacı kolonya. Bu da doğal olarak küçük esnafı olumsuz etkiledi. Yine de ümidimiz var, sürekli bir şeyler olur. Yılbaşı biter, sevgililer günü gelir, o gider anneler günü gelir, ardından yaz gelir, bayram gelir, yeni sezon başlar. Bizler her zaman umutluyuzdur. Her zaman daha iyi günlerin geleceğine inancımız vardır. Ben aynı zamanda Türkiye Tarihi Çarşılar Federasyonunun kurucusuyum ve genel başkan yardımcısıyım. 64 tarihi çarşı 750 bin esnafın temsilciliğini yapıyorum. Valilerimizle bakanlarla görüşüyoruz sürekli. Sadece İzmir’de Kemeraltı esnafının sorunu yok, tüm ülke seçim sonrasında yaşanacak güzel günleri bekliyor.  Esnaflar olarak ülkedeki belirsizliğin dağılmasını arzu ediyoruz. Seçim sonrasında,  kafalardaki soru işaretlerinin kalkmasını ve çarşılarımızın yeniden insanlarla dolup taşmasını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Vaatlere değil icraatlara bakacağız

24 Haziran’daki seçim öncesi partilerin ekonomik vaatlerini de değerlendiren dernek Başkanı, siyasilerin vaatlerine değil bu vaatleri hayata geçirip geçirmeyeceklerine bakacaklarını ifade etti. Kaya “Her seçim dönemi havada uçan vaatlerin yerine getirildiğine çok tanık olmadık. Umarız bu seçimlerde biz yanılırız.” Dedi.

Gazetemize çarşı ile ilgili değerlendirmeler yapan Kaya sözlerini şöyle sonlandırdı: “Eski valimiz Mustafa Toprak çarşının en büyük sorunlarından olan işportayı bitirdi, şimdiki valimiz Erol Yıldız ile de sürekli çarşımızla ilgili toplantılar yapıyoruz. Yıldız ile de 2020’de gece yaşayan bir Kemeraltı projemiz olacak, valimizle bunu hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası