Ege Postası
Geri

Kemeraltı'nda gündem tartışmalı benzinlik istasyonu

Kentte STK ziyaretlerine büyük önem veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Tarihi Kemeraltı Esnaf Birliği’nin yeni Başkanı Ümit Kaya’yı il yöneticileriyle birlikte ziyaret etti.Toplantıda Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel AŞ’ye ait Üçkuyular’daki tartışma yaratan benzin istasyonunun ihalesi hakkında Dernek Başkanı Kaya ve CHP İl Başkanı Ali Engin çarpıcı ifadeler kullandı.Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla satışa tepki gösteren Kaya, “Biz elimizden geleni yapacağız. Gerekirse komple tüm çarşı dükkanları kapatırız. Ama AVM o gün bitecekse yapalım” dedi. CHP İL Başkanı Engin ise, “Partimizi ilgilendiren orada rekabet koşulları oluşabilmesi ve fiyatın burada uygun olması idi. Bunu da ben sağlanmış görüyorum.İyi ki de satılmış. Fiyat uygundur” dedi.
Kemeraltı'nda gündem tartışmalı benzinlik istasyonu
Haberler / İzmir
1 Ekim 2013 Salı 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve beraberindeki il başkan yardımcılarıyla birlikte Tarihi Kemeraltı Esnaf Birliği Başkanı Ümit Kaya’yı ziyaret etti.Dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Kaya, Kemeraltı’nın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi, CHP İl Başkanı Engin’e detaylı bir dosya verdi. Toplantıda Konak’ı karıştıran benzinlik istasyonu satışı hakkında iki başkandan önemli açıklamalar geldi.

TARTIŞMALI SATIŞA TEPKİ YAĞMURU- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Kentte STK ziyaretlerine büyük önem veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Tarihi Kemeraltı Esnaf Birliği’nin yeni Başkanı Ümit Kaya’yı il yöneticileriyle birlikte ziyaret etti.Toplantıda Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel AŞ’ye ait Üçkuyular’daki tartışma yaratan benzin istasyonunu KDV dahil  56 milyon 640 bin TL'lik teklif veren 
Doğuş Holding’e ait İstinye Park Projesi’ni yapan Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi A.Ş'nin alması gündeme geldi.Konu hakkında dernek Başkanı Kaya ve CHP İl Başkanı Engin çarpıcı ifadeler kullandı. 

KAYA: GEREKİRSE KEPENK KAPATIRIZ

Konak Belediyesi’nde bir süredir tartışmalara neden olan ve belediye firması MERBEL A.Ş.’ye ait olan Üçkuyular’daki benzin istasyonun satışı konusunda geçtiğimiz gün basın toplantısı düzenleyerek kaygılarını dile getiren Kaya, Kemeraltı esnafı olarak eylem yapabileceklerinin sinyalini verdi. Üçkuyular’da kurulacak olan AVM’nin Kemeraltı’nı doğrudan etkileyeceğini söyleyen Kaya, “O toplantıda CHP’li belediyeleri eleştirmedim. 1999-2004 arasında zaten İstinye Park’a verilmiş orası…. Herkes bunu alenen biliyor. Ama şimdi benzinliğin de ihaleye çıkması, yapısal anlamda oranın girişi ön taraftan bir şey sağlayacak, şehrin göbeğine bir AVM yapılacak. İhaleyi de takip ettik, Doğuş Grubu’ndan biri almış zaten. Biz takipçisi de olsak,  yapılan yapılıyor zaten. Biz elimizden geleni yapacağız. Gerekirse komple tüm çarşı dükkanları kapatırız. Ama AVM o gün bitecekse yapalım. Bir hafta kapatalım” dedi.



ENGİN:İYİKİ DE SATILMIŞ

Konak Belediyesi CHP’li meclis üyelerinin de tepki gösterdiği benzin istasyonunun satışı hakkında açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Engin, “Benzin istasyonu belediyenin mülkü. Belediye benzin istasyonu işletmez. Sosyal sorumluluğu değil. Partimizi ilgilendiren orada rekabet koşulları oluşabilmesi ve fiyatın burada uygun olması idi. Bunu da ben sağlanmış görüyorum. Yani kamu kaybına neden olunmadı. Açık ve şeffaf bir ihale yapıldı. Bunun için belediye yönetimini kutluyoruz. Yani orada biz illa onu satmayalım, bunu satmayalım diye bir anlayışımız yok.Belediye 58 milyonu alıp bir başka projesinde kullanacak. Amacına uygun kullanacak. Belediye binaları benzin istasyonu işletmez. Kültür merkezi, yaşlı bakım merkezleri yaparlar. Gençlik merkezi, yeşil alan yaparlar. Kemeraltı’nın üstünü kapatır o paralar, destek olur size.Bence bizi kaygılandıran, acaba rekabet koşulları oluşmaz, yeterli firma iştiraki olmaz, fiyat kaybı mı olur. Ama bu endişemizin de kalkması ile bizim açımızdan sorun kalkmıştır. Hiçbir endişemiz yok. İyi ki de satılmıştır, fiyat da uygundur” ifadelerini kullandı.

KAYA SORUNLARI ANLATTI
Toplantıda Dernek Başkanı Kaya, Kemeraltı’nın ciddi sorunları olduğunu söyledi. Bu doğrultuda CHP İL Başkanı Engin’e detaylı bir dosya veren Kaya, işporta konusunda Valiliğin attığı adımların önemli olduğunu söyledi. Kaya,Kemeraltı’nda yaşanan sıkıntıları şöyle anlattı; “Anafartalar Caddesi yürüyüş yolu düzeltilmesi gerek. Bayan gelmiyor. Ekonomiyi bayanlar ayakta tutuyor. Salepçioğlu önü emsal olarak kapatılıp cadde boyunca devam etmesi gerek. Balık Hali konusu var. Otopark sıkıntıları var. Aydınlatma sıkıntılar var. MOBESE projesinde Kemeraltı yok. Bu konuda destek bekliyoruz. MOBESE girerse sorunların çoğu çözülecek. İnformation ofisleri istiyoruz Kemeraltı’na…Turist geliyor ama bilgi alacağı bir birim yok. Başı boşluktan kurtulmamız gerek. Çöp konteynırları yok. Bu da sıkıntı.Kemeraltı’ndan sorumlu bir yetkili istiyoruz. Daha önce belediye başkanlarına sorunlarımızı söyledik. Geçiştirilmek istemiyoruz.Bundan önce hep geçiştirdiler”

AGORA’YA DİKKAT ÇEKTi
Kemeraltı’nın İzmir’le özdeş olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Ali Engin, son 10 yılda Kemeraltı’yla ilgili hem dernek hem belediyeler hem de valiliğin önemli işler yaptığını söyledi. Agora Projesine dikkat çeken Engin, “ Agora, Ticaret odası ve Büyükşehir’in desteğiyle ayağa kaldırılıyor. Turist Kemeraltı’da nefes alacak. Tarihi yerleri gezecek alışverişini yapacak. Projeler esnaf tarafından da doğru algılanıyor. Kemeraltını’nın günlük ihtiyaçlarını belediyelerimiz karşılıyor. Sorunların anası AVM’ler…Belediye ruhsat vermezse 2 ay sonra gidip bakanlıktan ruhsat alıyorlar. AVM yüzünden AKP’ye ceza kesin...Çocuğunuzun ekmeği için…AKP esnafı ve çiftçiyi gözden çıkardı.30 belediyemiz var 1 lira birinden almadım. Kullandığım araba kendimin. Koruma şöför basın ordusu yok. Bir de AKP’ye bakın” dedi.

"TARKEM’İ TAKİP EİDYORUZ"
Bir önceki dernek başkanı İlyas Gönen’in uzun süre ‘en büyük endişemiz’ diye dile getirdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteğiyle kurulan TARKEM (( Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Tic. A.Ş) hakkında adım attıklarını söyleyen Kaya, “ 2 yönetici arkadaşımız TARKEM’im toplantılarına katılıyor. Kemeraltı için iyi şeyler yapılacaksa yanlarındayız” dedi.

"GİZLİ KAPAKLI BİR ŞEY YOK"
Kemeraltı esnafında zaman zaman endişeye neden olan TARKEM konusunda güvence veren Engin, “ TARKEM’i istismar etmemek lazım popülizm yapmamak lazım…Ben destekliyorum şahsen. Gizli kapaklı bir şey yok.şeffaflar. Tarihi dokuyu korumayalım örnek projeler yapalım amacındalar” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası