Ege Postası
Geri

Kent Ekmek zararda, büfeler isyanda

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen Kent Ekmek büfeleri eski günlerini mumla ararken, zarar eden şirketin satış rakamlarındaki bu azalma yeni bir krizi de beraberinde getirdi. Yeni kriz kapıda
Kent Ekmek zararda, büfeler isyanda
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2016 Perşembe 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl işçi eylemleri ve uzun süre gündemi meşgul eden grevin ardından Kent Ekmek’te kriz dinmiyor.

KENT EKMEK’TE YENİ İSYAN KAPIYA DAYANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek sunmak amacıyla kurduğu ve 60’a yakın noktada hizmet veren Kent Ekmek adeta kapanmanın eşiğine geldi. Belediyenin şirketi Grand Plaza tarafından yönetilen ekmek satış noktalarında son dönemlerde yaşanan çeşitli sıkıntılar büfe işletmecilerini isyanın eşiğine getirdi. Uğradığı zarar belediyenin sermaye artışı ile sübvanse edilen ve dar gelirli vatandaşlara hizmeti sürdüren Kent Ekmek’teki zarar çıkmazı özellikle büfe işletmecilerini vurdu.

HEM VATANDAŞ, HEM DE BÜFECİLER DERTLİ

Ekmek fabrikasındaki kısıtlı üretim nedeniyle günde yaklaşık 300-500 arasında ekmek satışı yapabilen büfeler hizmetin yetersiz kaldığından yakınırken, vatandaşlar ise satış noktalarından çoğu zaman ekmek bulamadıklarını belirterek sitemde bulundu. 2013 yılından bu yana satışları git gide düşen ekmek büfelerinde sıkıntının kaynağı sadece sabah saatlerinde üretim olması ve öğleden sonra üretim yapılmaması olduğu belirtilirken, ekmek fiyatları da şikayetlere konu olmaya devam ediyor. Zarar eden ve aylık sabit giderlerini dahi karşılayamadıklarını dile getiren büfe yetkilileri uygulanan fiyat politikasından yakınırken, hizmetten faydalanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar ise 75 kuruştan satılan ekmeğin neredeyse fırınlar ve marketlerle eş değer fiyata satılmasını eleştirdi. Ekmek satışlarının büfe kiralarını dahi karşılayamadığı büfelerde 2013 yılından bu yana süren düşüşe çare bulunamaması halk tarafından “Büfeler kapatılacak mı'” sorusunu da akıllara getirdi.

SATIŞLARDAKİ DÜŞÜŞ BÜFECİLERİ VURDU

Öte yandan, belediye ile büfe işletmeleri arasında imzalanan sözleşme gereği unlu mamuller, pide ve diğer pastane ürünleri gibi günlük tüketime yönelik ürünlerinin satışının durdurulması ve sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalması da halkın ilgisiz kalmasına yol açtı. Son üç yıl içerisinde ayda 90 bini bulan ekmek satış rakamlarının 10 binlere kadar düştüğünü de aktaran büfeciler, halkın taleplerine yanıt vermesi, ürün çeşitliliğini ve üretimin arttırılması, fiyat politikasının da düzeltilerek halksa daha sağlıklı hizmet sunulmasını için belediyeye çağrıda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası