Ege Postası
Geri

Kerkük-Erbil yolunda çatışma!

Irak'ta Kerkük'ün kuzey batısında bulunan noktada Peşmerge ile Irak güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın Altın Köprü kasabasını kontrol etmek isteyen Irak ordusu ve Peşmergeler arasında yaşandığı öne sürüldü. Çatışmada ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.
Kerkük-Erbil yolunda çatışma!
Haberler / Dünya
20 Ekim 2017 Cuma 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Reuters, Kerkü-Erbil yolunda Peşmerge ile Irak askerleri arasında çatışma çıktığını bildirdi. Çatışma Kerkük'ün 35 kilometre kuzey batısında  Altın Köprü /Pirde kasabasında gerçekleşti.

Kerkük-Erbil kara yolu üzerinde bulunan Pirde bölgesinde peşmerge Erbil tarafına Haşdi Şabi ise Kerkük tarafına yığınak yapmıştı.

DHA'nın haberine göre ise bugün sabah saatlerinde, peşmerge ve Haşdi Şabi arasında çatışma çıktı. Çatışma zaman zaman devam ederken, iki tarafın da ağır silahlar kullandığı öğrenildi.

Irak Ordusu ve Haşdi Şabi birlikleri Kerkük- Erbil yolunda bulunan Altınköprü ilçesine girdi.

Irak ordusunun Altın Köprü'yü kontrol altına aldığı, Peşmergenin bölgeyi terk etmesi için iki saat süre verdiği bildiriliyor. 

Kerkük'ün kuzeybatısında bulunan Altınköprü Türkmen Cephesi karargahı Peşmerge tarafından dün yakılmış ve bir güvenlik görevlisi kaçırılmıştı. Irak Türkmen Cephesi Kerkük Teşkilat Başkanı Mehmet Seman Ağaoğlu, Irak merkezi hükümetine bölgede güvenliği sağlama çağrısında bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası