Ege Postası
Geri

Kerküklüler, çayhanelerin kapatılmasına tepkili

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinin halkı, yerel yönetimin güvenlik gerekçesiyle çayhaneleri kapatmasına tepki gösterdi. Kerküklüler, çayhanelerin halkın toplanıp sohbet ettiği mekanlar olduğunu dile getirdi. Kerkük emniyet makamları,...
Kerküklüler, çayhanelerin kapatılmasına tepkili
Haberler / Dünya
14 Temmuz 2013 Pazar 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinin halkı, yerel yönetimin güvenlik gerekçesiyle çayhaneleri kapatmasına tepki gösterdi. Kerküklüler, çayhanelerin halkın toplanıp sohbet ettiği mekanlar olduğunu dile getirdi.

Kerkük emniyet makamları, bölgede son dönemlerde artan bombalı saldırılar dolayısıyla, özellikle kalabalık olan çayhanelerin kapatılması yönünde kararı aldı. Özelikle çayhaneler Ramazan’da halkın toplanıp sohbet ettiği yerler haline geliyor.

Polisin çayhaneleri kapatma kararı ise geçtiğimiz günlerde bir kafeye yönelik düzenlenen bombalı saldırıdan sonra alındı. Ancak Kerküklüler karara tepkili.

Güvenlik güçlerini işini iyi yapmamakla suçlayan halk, çayhaneleri kapatmak yerine güvenliğin artırılmasını talep ediyor.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan bir çayhane sahibi Ilmaz Ali, Ramazan’da Kürdün, Türkmenin ve Arabın hep birlikte toplanarak kardeş gibi sohbet ettiğini söyledi. Polisin güvenliği sağlamak yerine iş yerlerini kapatma kararından dolayı şikayetini dile getiriyor.

Başka bir Kerküklü Ferhad Muhammed ise gençlerin gidecek yeri olmadığını ve çayhanelerin toplanma mekanı olduğunu ifade etti. Çayhanede çalışan İzzettin Rahim ise işinden olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası