Ege Postası
Geri

Kermesin geliri zihinsel engellilere

İzmir Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı yararına düzenlenen kermeste hem zihinsel engelli öğrenciler hem de annelerinin yaptığı takı, abajur, seramik eşya ile çok sayıda el emeği ürün satışa sunuldu.
Kermesin geliri zihinsel engellilere
Haberler / İzmir
16 Şubat 2018 Cuma 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (İZÖV) düzenlediği kermeste zihinsel engelli öğrenciler ve velilerinin hazırladığı el işi ürünleri ile takılar satışa sunuldu. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda hazırlanan kermeste İZÖV Başkanı ve emekli öğretmen Gülsen Keserman, elde edilecek gelirle zihinsel engelli öğrencilerin atölye çalışmalarına katıldığı Özel Niyazi Ersoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne maddi destek sağlayacaklarını söyledi. Keserman okulda 8 özel eğitim öğretmeniyle birlikte 11 kişiye istihdam sunduklarını belirtti. Kermeste satılan ürünleri hem öğrencilerin hem de velilerin hazırladığını kaydeden Keserman, "Vakfımız için uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren gönüllü annelerimizin yaptığı ürünlerin satışlarını başlattık.

Öğrencilerimizin atölye öğretmenlerinin yardımıyla yaptığı seramik ürünler, gümüş işlemeler ve takılar da reyonlarda satılacak. Öğrencilerin anneleri haftada 1 gün okulumuzda makinelerle çalışma fırsatı buldu. Birlikte üretilen eserleri her yıl düzenlediğimiz bu kermeste satışa sunuyoruz" dedi. Yemekli kermese katılım için 100’ü aşkın kişiye bilet sattıklarını anlatan Keserman, "Bilet fiyatı 40 liraydı. Bunun dışında katılımcılar yastık kılıfları, örtüler, çarşaf takımları, tığ işi, baş havluları ve takılardan satın alarak bize destek oluyor. Hedefimiz 5 bin liralık gelir elde etmek. Bu geliri yine engelli öğrencilerimizin eğitiminde kullanılan materyalleri çeşitlendirmek ve okulumuzun giderlerini karşılamak için kullanacağız" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası