Ege Postası
Geri

Kesin korunacak hassas alanda “kalker ocağı” başvurusu

İzmir Maden San. ve Tic. A.Ş. geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilen Ansızca Köyü, Yenmiş Köyü ve Sütçüler Köyü'nün sınırlarında yer alan Yenmiş Mahallesi'nde Kalker Ocağı için firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu için başvuruda bulundu.
Kesin korunacak hassas alanda “kalker ocağı” başvurusu
Haberler / Güncel
9 Haziran 2021 Çarşamba 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Maden San. ve Tic. A.Ş., İzmir'in Kemalpaşa ilçesi sınırlarında yer alan Yenmiş Mahallesi yapılması planlanan Kalker Ocağı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ÇED başvurusunu yaptı.

Kurulması planlanan tesisin ruhsat sahasının büyüklüğünün 94,03 ha, talep edilen ÇED Alanı büyüklüğü 22,87 ha olduğu belirtildi.

Tesisinin yıllık kalker çıkarma kapasitesinin ise, çevresinde bulunan orman alanları, tarım alanları, yerleşim birimleri gibi hassa alanlar göz önünde bulundurularak yıllık 399 ton olduğu ifade edildi.
Yatırım bedelinin 845 lira olduğu tesis projesinde ayrıca, hassas birimler göz önünde bulundurulduğunda parçalama ve patlatma faaliyetleri yapılmayacağı bilgisi de yer aldı.

PROJE ALANI ORMANLIK ALANDA

Tesis için hazırlanan ÇED başvuru dosyasında tesisin kurulması planlanan ruhsat alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi’nde yer aldığı belirtilirken 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın K19 ve L 18 paftalarında “orman alanı” olarak belirlenmiş alanlar içerisinde kalmakta olup, kuzey kısımda “tarım alanı” olarak belirlenmiş küçük alanlar da yer aldığı ve  Talep edilen ÇED Alanının tamamı “orman alanı” içerisinde kaldığı belirtildi.

Öte yandan, geçtiğimiz ay Kemalpaşa’ya bağlı  olan Kemalpaşa ilçesine bağlı Ansızca Köyü, Yenmiş Köyü ve Sütçüler Köyü'nün sınırlarını kapsayan alan için alınan karar ile yapı yasağı getirilen mutlak korunması gereken alanlar statüsüne dahil edilmişti.
Doğaseverlerin sıkça tercih ettiği ve doğa turizminin etkin olduğu Ansızca Kanyonu’nun bulunduğu bölge daha öncesinde 2007 yılında kalker ocağı kurulması için harekete geçilmiş anca köylülerin karşı çıktığı proje için tekrar ÇED süreci başlatılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası