Ege Postası
Geri

Kesme çiçek festivali Urla’ya renk kattı

Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Kesme Çiçek Festivali ve Karadeniz Müzik Şöleni, Urla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.
Kesme çiçek festivali Urla’ya renk kattı
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2014 Pazar 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Urla Belediyesi ve Ziraat Odası'nın katkıları ile gerçekleşen festivale soğuk havaya rağmen katılım büyük oldu. Karadeniz'in havasını aratmayan hava koşullarında gerçekleşen festivale katılanlar Karadeniz müziğinin ezgileri ve yöreye özgü hareketli şarkılar ile ısındı. Urla'da yaşayan Orduluların geçim kaynağı kesme çiçekçiliği yaşatmak amacıyla birincisi gerçekleşen festivale Urla'daki görevine yeni başlayan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş ve Fahri Başkanı Mustafa Aşlık, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Urla'da yaşayan Karadenizliler ve Urlalılar katıldı.
 
Amaçlarının Urla'daki çiçekçiliği tanıtmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve ilçeyi Karadeniz müziği ile buluşturmak olduğunu söyleyen Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş “Festivalimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar ve Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Urla Belediye başkanı Sibel Uyar da rengarenk çiçeklerin yarıştığı ve Karadeniz kültürünün sergilendiği Kesme Çiçek Festivali'ni gelecek yıllarda da hep birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de “Bu ülkenin daha fazla üretmeye ihtiyacı var, Urla'da başladığım yeni görevimde sivil toplum kuruluşları ile bir arada olmaya, Urla'yı birlikte yönetmeye özen göstereceğim. Bu etkinliğin gelenekselleşmesi beni de çok mutlu eder" diye konuştu.
 
Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
 
KEMENÇE VE TULUMUN DANSI
 
Rengarenk çiçekler arasında festivale birbirinden güzel şarkılarıyla sıcaklık katan sanatçılar Karadeniz'e özgü kemençe ve tulum ezgileri ile Urlalılara keyifli saatler yaşatırken, Karadeniz Halk Oyunları Ekibi gösterisi ile etkinliğe katılanları coşturdu. Festival kapsamında, yetiştirilen çiçeklerin yarıştığı “Kesme Çiçek Yarışması"nda en başarılı çiçek üreticileri seçildi. Yarışmada dereceye girenlere teşekkür plaketlerini Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz ve Karadeniz Dernekleri Federasyon Başkanı Ferda Sarıyer verdi.
 
DERECEYE GİRENLER
 
Kesme çiçek yarışmasında dereceye girenler şöyle: Licantos Kategorisi: Hakan Tanyeri, Karışık Çiçek Kategorisi: Hakkı Çokyaşar, Karanfil Kategorisi: birinci Şahin Bıçak, ikinci Mustafa Çokyaşar, Kasımpatı Kategorisi: birinci Fatih Kemük, ikinci Engin Akıca, Kesme Çiçek Kategorisi: birinci Yusuf Bıçak, ikinci Hakan Çokyaşar, üçüncü Mehmet Kalender, Jüri Özel Ödülü: Altıntaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi. , (DHA)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası