Ege Postası
Geri

Keta'da kurumsal ilk adım

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (keta), kurumsal anlamda ilk çalışmasını yeni düzenlenen atölyesinde gerçekleştirdi.
Keta'da kurumsal ilk adım
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Kasım 2016 Pazartesi 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi öncülüğünde düzenlenen 'İyi Tasarım İzmir-1' etkinliği, keta bünyesinde yeni faaliyete geçen atölyesinde gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde kentsel tasarım tartışmaya açıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da katıldığı etkinlikte, Kadıköy Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (TAK) ile yeni projeler konusunda işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu çalışmanın, keta'nın kurumsal açıdan ilk çalışması olması nedeniyle ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Başkan Selvitopu, "Tasarım kentlerin gelişmesi açısından çok çok önemli. Tasarım olmadan, hayaller olmadan insanlığın gelişmesi mümkün değil. Böyle bir atölyeye ihtiyacımız vardı. Uygun mekân olarak şimdilik burada bulunuyoruz, 1-2 yıl içerisinde daha iyi mekânlara sahip olacağız. Önümüzdeki süreçte, Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi'nin, yapacağı çalışmalarla kentimiz ve bölgemiz açısından ayrıcalıklı projeler ortaya koyacağına inanıyorum. Ayrıca Kadıköy Kent Tasarım Atölyesi'nden arkadaşlarımızı ağırlamaktan oldukça memnunuz" diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve keta genel sorumlusu Nail Özlüsoylu da tasarımın, ihtiyaçtan doğduğuna işaret etti. Özlüsoylu, “Örnek ve katılımcı bir anlayışla yapılacak tasarım, yaşadığımız kent için hayati öneme sahiptir. Dolayısıyla en başta bunu halka çok iyi anlatıp, halkı bu sürece dâhil etmemiz gerekir. Çünkü tasarım ihtiyaçtan doğar. Bu yönüyle baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; 'Herkes tasarım yapabilir ve kendisi için gerekli olanı en iyi halk bilir.' Kent tasarımında, kent için yapılacak yolların, binaların ve benzeri çalışmaların, orada yaşayan halka sorulması gerekir" dedi.

Keta'nın ilk kurumsal etkinliği kapsamında Abra Design Studio tarafından, 'Mobilya Tasarımında Yeni Öneriler' başlıklı sunum yapıldı ve bu çerçevede üniversite öğrencileri ile Atatürk Meslek Lisesi Mobilya Bölümü son sınıf öğrencilerinin katıldığı workshop gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Kadıköy Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (TAK) ekibi de 'Kent tasarım atölyeleri neden gerekli' başlık sunum gerçekleştirdi. Ayrıca keta'nın bir yıldan uzun bir zamandır üzerinde çalıştığı Mobilya Akademisi Platformu, ilk deneme çalışmasını gerçekleştirdi. Mobilya Akademisi Platformu, yerinde istihdam ve kaynağında kullanım temasıyla yola çıkmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası