Ege Postası
Geri

Kıbrıs'tan Mersin'e doğru yola çıkan gemi alabora oldu: Akdeniz'in ortasında can pazarı!

Girne açıklarında yaklaşık 267 yolcu ve mürettebatın bulunduğu tahmin edilen yolcu gemisi alabora oldu. Olayın ardından bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 17 kişiden ise henüz haber alınamadığı açıklandı.
Kıbrıs'tan Mersin'e doğru yola çıkan gemi alabora oldu: Akdeniz'in ortasında can pazarı!
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2026 Pazar 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kenti açıklarında Girne-Taşucu seferi yapan bir yolcu gemisi alabora oldu.

Yetkililer, olay yerine 3 sahil güvenlik botu ve 3 sivil teknenin yönlendirildiğini açıkladı. Ambulans ve polis ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Filo Denizcilik’e ait geminin 267 kişiyi taşıdığı belirtiliyor. 

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, gemide hayatını kaybedenler olduğunu, kurtarma için tüm imkanları seferber ettiklerini bildirdi. 

ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında alabora olan geminin son durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Üstel, “Girne açıklarında meydana gelen elim gemi kazasının ardından oluşturduğumuz Kriz Masası ile süreci anbean takip ediyoruz. Gemide bulunan toplam 267 kişiden 237’si ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştır. Maalesef 7 kişi hayatını kaybetmiştir. Kayıp olan 23 kişiye ulaşmak için arama-kurtarma çalışmalarımız tüm imkanlarımız seferber edilerek kesintisiz devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Şu anda en büyük önceliğimiz, kayıp olan 23 kişiye bir an önce ulaşmaktır. Devletimizin tüm kurumları sahadadır. Arama-kurtarma çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürüyor, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kesinleşen bilgileri kamuoyumuzla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Girne kenti açıklarında batan yolcu gemisinde hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiğini, 17 kişiden ise hala haber alınamadığını açıkladı.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

ANKA Haber Ajansı'na konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri Tünay Mertekçi, yolcu gemisinin Taşucu'ndan saat 12.00'de hareket ettiğini ve Girne kıyısına 4 mil açıkta alabora olduğunu söyledi.

Mertekçi, "Taşucu'ndan saat 12.00'da yola çıkan yolcu gemisi Girne kıyısına 4 mil açıkta alabora oldu. Gemide 259'u yolcu ve 8'i mürettebat olmak üzere toplam 267 kişi bulunuyordu. Helikopterler ve özel yatların da dahil edildiği tüm arama kurtarma çalışmaları, Kıbrıs Türk Sivil Savunma ekiplerince başlatıldı" dedi.

CUMHURBAŞKANI BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: HER DESTEĞİ VERİYORUZ

Olayın ardından Ankara'dan ilk açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı. Yılmaz açıklamasında şunları belirtti:

"Hepimizi derinden üzen bir haber almış durumdayız. Girne açıklarında katamaran tipi bir yolcu gemisi su alarak batmıştır.

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik unsurları ile ilgili kurumlar tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.

Şu an itibarıyla temel önceliğimiz, yolcuların ve mürettebatın kurtarılmasıdır. Yaşanan müessif hadiseyi yakından takip ediyor, arama kurtarma çalışmalarına her türlü desteği sağlıyoruz.

Gemide bulunan yolcularımıza, mürettebata ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

BAKANLIKLARDAN AÇIKLAMA

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Girne açıklarında bir feribotun battığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Alabora olan gemiden kurtarılan yaralıların sahil güvenlik ve kurtarma ekiplerince Girne Limanı'na getirildiğini belirten Arıklı, yaralıların durumlarına göre KKTC'deki çeşitli hastanelere kaldırılacağını söyledi.

Erhan Arıklı, kurtarma çalışmalarının büyük bir ekiple yürütüldüğünü vurgulayarak, geminin alabora olmasına sebep olan faktörleri araştırdıklarını kaydetti.

KKTC Sağlık Bakanlığından "Hem limanda hem de devlet ve özel hastanelerde her türlü tedbir alındı. Maksimum düzeyde insan kaynağı harekete geçirildi, limanda ve hastanelerde görev yapacak sağlık ekipleri için tüm hazırlıklar tamamlandı” açıklaması yapıldı 

BELEDİYE BAŞKANI: DURUM ÇOK CİDDİ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, durumun ciddi olduğunu belirtti.

Şenkul'un sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Filo Denizcilik'e ait yolcu ve yük gemisi Diana Beach açıklarında batmıştır. İçerisinde yolcu ve personel toplamda 270 kişi bulunmaktadır. Durum çok ciddidir. Sahil güvenlik, Akgünlerin Express gemisi ile çok sayıda küçük tekne kurtarma çalışmalarına katılmaktadır.Lütfen bilgi kirliliği yaratacak paylaşımlardan uzak duralım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası