Ege Postası
Geri

Kıdem tazminatı krizi büyüyor

Kıdem tazminatının kaldırılıp, fona devredilmesine tepki gösteren DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş İzmir Şubesi dün Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bir araya geldi.
Kıdem tazminatı krizi büyüyor
Haberler / Güncel
16 Kasım 2013 Cumartesi 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK- ' Hükümet yasanı al başına çal', 'Tayyip sen yaşa 750 Lirayla' ve 'Her yer taazmninat her yer direniş' sloganları atan işçiler Bölge Müdürlüğü Binasının önüne kadar yürüdü. Türk-İş Tehlikeyi Ört Pas Etmeye Çalışıyor. Türk-İş hükümetin oynadığı oyunun bir parçası olduğunu dile getiren Birleşik Metal-İş İzmir Şuba Başkanı Ali Çertek şunları söyledi, ''Türk-İş Genel Başkanın son günlerde yaptığı açıklamalar tüm işçilere hezeyan yaratmıştır.Türk-İş Genel Başkanı kıdem tazminati konusunda nokta kadar sorun bulunmamaktadır şeklinde açıklamalar yapıp,işçilere işinize gücünüze bakın diyerek tehlikeye ört pas etmeye çalışmaktadır. Hükümet işveren örgütleriyle birlikte hareket etmektedir. Hakiş başından bu yana hükümetin arkasındadır. Türk-İş'in yetkilerinin bu tip açıklamaları işçilerin karşısında olan bu cepheye Türk-İş'inde dahil olduğunu göstermektedir. Kıdem tazminati konusunda işçilere satmanıza izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.'' Haziranda Ayağa Kalkan Emekçiler Kıdem Tazminatına Dokundurmayacak Çeltek,kıdem tazminati 1937 yılından bu yana uygulanan ve biz işçilerin en önemli haklarından bir tanesidir diyerek konuşmasına şöyle devam etti,''İş verenler ve hükümet bu hakkı elimizden almak için fırsat kolladılar. Bir çok kez yasa tasaraları gündeme getirdiler ancak kıdem tazminatını tasfiye etmeyi 76 yıldır başaramadılar. Şimdi AKP hükümeti Haziran ayından bu yana iktidarı tehlikede gördüğü için sermaye sınıfına güvence vermeye çalışıyor. Ama başaramayacaklar. Haziranda ayağa kalkan halk,emekçiler hükümetin kıdem tazminatını gasp etmesine izin vermeyecektir.'' Kıdem tazminatının işçiler için vazgeçilmez bir hak olduğunu belirten Çertek,''Çünkü kıdem tazminatı ücret niteliğindedir kıdem tazminatının tasfiyesi ücretlerimizin gasp edilmesi demektir. Kıdem tazminatı bizlerin yıpranma karşılığıdır,emeklilik ikramiyesi niteliğindedir iş güvencemizdir çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacağız'' dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası