Ege Postası
Geri

Kil ocağına köylülerden tepki

Buca Kaynaklar ve Bornova ilçesine bağlı Gökdere Köyleri sınırında 1. derecede doğal ve tarihi SİT alanında bir çimento fabrikası tarafından açılmak istenen kil ocağını iki köyün sakinleri protesto etti.
Kil ocağına köylülerden tepki
Haberler / İzmir
31 Mayıs 2014 Cumartesi 16:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Valiliğin ruhsatıyla açılacağı belirtilen ve yerleşime yerine 400 metre mesafede bulunan arazideki kil ocağına köylülerin tepkileri devam ediyor. Sabah saatlerinde kil ocağı çalışmalarının yapıldığı alanda toplanan Kaynaklar ve Gökdere köylüleri, 'Doğal yaşamı bozmaya hakkınız yok, 'Evimizde zehirlenmek istemiyoruz', 'Çevre katliamına dur' diyerek protesto gösterilerinde bulundu. 

Kaynaklar Köyü Muhtarı Erhan Şen ve Gökdere Köyü Muhtarı Atanan Budak önderliğinde kil ocağı çalışmalarının bulunduğu alanda toplanarak protesto gösterilerinde bulunan ve basın açıklaması yapan köy halkına, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Aydoğan Hepdemirgil ve Arif Şen ile Bucalı muhtarlar da destek verdi. Kil ocağının açıldığı yerde ağaçların katledildiğini ve doğalarına ve çevrelerine sahip çıkacaklarını belirten köylüler yaptıkları basın açıklamasında; “Daha önce bölgede çöp atık merkezi açılmasına karşı mahkemenin verdiği ÇED kararına göre Gökdere Köyü bölgesi 1.dereceden doğal ve tarihi sit alanı ilan edilmişti. Buna karşılık Valilik tarafından verilen belgede ise 'ÇED Kararı Gerekli Değildir' ibaresi yer almaktadır. Mahkeme Kararı, bilirkişilerin raporları olmasına rağmen Batı Çimento fabrikasının, yerleşim yerine yakın olan, zeytin ağaçlarının yoğun olduğu ve tarımın yapıldığı alanda açmak istediği tesislere karşı çıkmaktayız. Burada bir hukuksuzluğun ve yanlışın olduğunu düşünüyoruz. Bölgenin toprak yapısını ve ekolojik dengesini değiştirecek çalışmaların yapılmasını asla istemiyoruz. Doğa harikası yerlerin korunması, doğal yaşamın savunulması adına bölge halkı, sivil toplum örgütleri, ve duyarlı olan her bir vatandaşımız ile birlikte mücedele etmeye kararlıyız. Bu sorunu çözünceye kadar asla ve asla vazgeçmeyeceğiz" denildi. 

Köylüler açıklamanın ardından dağıldı.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası