Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Beni mahkemeye vereceklermiş, çok mutlu oldum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’de yaşanan olayın faillerinin bulunması için mahkemeye dilekçe vereceklerini söyledi. Söz konusu olaya ilişkin yaptığı suçlamaları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Beni...
Kılıçdaroğlu: Beni mahkemeye vereceklermiş, çok mutlu oldum
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2013 Cumartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’de yaşanan olayın faillerinin bulunması için mahkemeye dilekçe vereceklerini söyledi. Söz konusu olaya ilişkin yaptığı suçlamaları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Beni mahkemeye vereceklermiş ben bu suçlamaları yaptım diye. Çok mutlu oldum aslında. Bir olayı bu vesile ile belki aydınlığa çıkaracağız.” dedi.

Sivaslı İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin kahvaltılı toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’de yaşanan olaylara ilişkin yapılan soruşturmaya değindi. Kendisinin söz konusu olaya ilişkin belirli çevrelere yönelttiği suçlamaları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Beni mahkemeye vereceklermiş ben bu suçlamaları yaptım diye. Çok mutlu oldum aslında. Bir olayı bu vesile ile belki aydınlığa çıkaracağız. Mahkemeye dilekçe vereceğiz. 34 kişinin öldürülmesi talimatını kim verd? Çünkü bu bir katliam. Onun faillerinin mahkemeye getirilmesini isteyeceğiz. Veya o emri verenin belgesini isteyeceğiz. Çünkü şöyle bir açıklama yaptı Genelkurmay Başkanlığı 'biz orduyuz, doğal olarak hükümete bağlıyız. Hükümet talimat verir biz de gereğini yaparız.’ O pilota talimatı kim verd? Orduya talimatı kim verd? O uçaklar nasıl kalkt? Nasıl gitti bombalad? Bu davanın en güzel sonucu bir karanlık olay aydınlığa çıkacak.Eğer yargı görevini yaparsa.” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacımız var. Sözünü ettiğimiz anayasa rahmetli Ecevit döneminde bazı maddeleri değiştirilen bir anayasa. Biz çağdaş ve özgürlükçü bir anayasaya inanıyoruz. Üç arkadaşımızı görevlendirdik. Biri zaten anayasa profesörü. Çok iyi niyetlerle katkı yapıyoruz. ‘Anayasadan Türk sözcüğü çıksın’ Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil.Bunu kabul edemeyiz. ‘Türk milleti’ lafı olmasın biz bunu kabul edemeyiz. Kimse kusura bakmasın.” şeklinde konuştu.

Anayasa görüşmelerinin ortasında başkanlık sistemi önerisinin getirildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Anayasa görüşmelerinin tam ortasında birden bire başkanlık sistemi. Siz halka ne söz vermiştini? Parlamenter sistem. Başkanlık nereden geld? Otoriter bir yönetime doğru gidiyoruz.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na konuşmasının sonunda Aşık Veysel’in tablosu hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası