Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Bu yanlıştan dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki göstererek, “Ahlaki hükmünü yitiren saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır” dedi.
Kılıçdaroğlu: Bu yanlıştan dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır
Haberler / Politika
27 Haziran 2023 Salı 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TELE 1 TV’de dün yayın sonrası gözaltına alınan TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Ahlaki hükmünü yitiren saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır.”

DERVİM BARIŞ ÇELİK: ÖZGÜR BASINA AYAR VERME ÇABASI KABUL EDİLEMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik de Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararının ardından sosyal medya hesabından, "Merdan Yanardağ gazetecidir. Sosyalist duruşuyla tanınan ve bu tutarlılıkla haber yapan vatansever bir gazetecidir. Çağırsanız gelecek kişiyi apar topar gözaltına alıp, kaçma şüphesi yokken tutuklamak, ironiden suç yaratmak FETÖ yöntemidir. AKP’nin karnesi, aleni övgü ve televizyonlara çıkarılan teröristler ile doluyken @merdanyanardag i hedef alıp özgür basına ayar verme çabası kabul edilemez." mesajını paylaştı.

Öte yandan CHP İzmir milletvekillerinden de gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepkiler geldi.

İşte o paylaşımlar:

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Gözdağı!

"Merdan Yanardağ çarpıtılmış sözleri sebebiyle yandaşlar hedef gösterdi diye tutuklandı. Adalet ya da milliyetçilik değil bu; sadece gözdağı!"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Bu yanlıştan derhal dönülmeli

"Merdan Yanardağ yurtsever bir gazetecidir. Terörün ve şiddetin her türlüsüne karşıdır. Çeşitli bahanelerle muhalif gazeteciler suçlanarak özgür basın susturulamaz. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, @merdanyanardag  serbest bırakılmalıdır."

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın: Özgür basın susmayacak

 "Kibir, tahammülsüzlük ve üstünlerin hukuku yine bir gazeteciyi hedef aldı. Üstelik kendisine atılan çamur tamamem mesnetsiz olduğu halde. Ne yaparsanız yapın özgür basın susmayacak."

 

CHP'den gazeteci Merdan Yanardağ'a destek mesajları: Yanındayız!
Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası