Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu iyi polisi oynuyor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Davutoğlu iyi polisi oynuyor! Medyaya yönelik baskı konusunda değerlendirme yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hükümetin eleştirilmediği bir medya ordusu Türkiye’ye felaketi getiri” dedi. Kılıçdaroğlu, "iyi polis" rolü oynadığını savunduğu Başbakan Davutoğlu’na çağrıda bulundu.
Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu iyi polisi oynuyor'
Haberler / Politika
6 Kasım 2015 Cuma 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamalarada bulundu.

Faili meçhul cinayetlerle ilgili davaları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Faili meçhul cinayetlerin artırılması için 24 kez önerge verdik, bu önergeler AKP’nin oylarıyla reddedildi. Siz davaları sürekli olarak belli yerlere öteliyorsunuz. Eskişehir’deki bir davayı 'Güvenlik yok' deyip Kayseri’ye, Kayseri’deki bir davayı da 'Güvenlik yok' diyerek Eskişehir’e getiriyorsunuz. Nasıl olur, böyle bir şey olabilir m? Davanın yerinde görülmesi gerekiyor. 

Türkiye’nin demokrasi konusunda iyi bir sınav vermesi gerekiyor. Faili meçhulleri siz yargı kararıyla kapatırsanız o ülkeden demokrasiden de özgürlükten de insan haklarından da söz edemezsiniz. Türkiye’nin demokrasi konusunda iyi bir sınav vermesi gerekiyor. Türkiye üçüncü sınıf bir demokrasiye değil, birinci sınıf bir demokrasiye layık bir ülkedir” dedi.

Terör sorunuyla ilgili de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, “Bu sorunun onların yöntemiyle çözülemeyecini defalarca ifade ettik. Aynı yöntemle ısrar ediyorlar, kendileri bilir. Bu yöntemle çözerlerse ilk kutlayan biz oluruz. Bu yöntemle çözülemeyeceğini defalarca ifade ettim” diye konuştu.

Medyaya yönelik baskılarla ilgili bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

“Hangi iktidar medya üzerine baskı kuruyorsa o iktidarının ülkeye demokrasi getirme gibi bir görevinin olmadığı ortaya çıkar. Medyadan niye korkuyorsunu? Beğenmezsiniz almazsınız, beğenmezseniz televizyonu izlemezsiniz. Siz bilinçli olarak medya gruplarının üzerine giderek onları susturmak, yazarlarını kapı önüne koymak, iktidarın savunuculuğunu yapan bir medya yaratmak istiyorsanız...

Bu sorun Türkiye’nin en temel sorunlarından bir olmaya aday. Biz bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Medya rahatlıkla yazabilmeli, eleştirebilmeli. Hükümetin eleştirilmediği bir medya ordusu Türkiye’ye demokrasiyi değil, Türkiye’ye felaketi getirir. Açık ve net söylüyorum. Eğer medya özgür değil, halkın haber alma kanalları tıkanıyorsa o ülkede demokrasi olmaz, o ülke açık açık baskıcı bir yönetime gider. Gobbels taktiği izleniyor. İyi polis-kötü polis oyunu oynanıyor. İyi polisi gördüğüm kadarıyla Sayın Davutoğlu oynuyor. Demokrasi, özgürlük, insan hakları, herkesin güvencesiyiz...

Belli medya organlarında açıkça suçlanıyor, yazarlar açıkça suçlanıyor, gazete patronları açıkça tehdit ediliyor. Bu benim aklıma bugüne kadar hiç gelmeyen bir olaydı. Bu cüreti nereden alıyorlar, bu desteği nereden alıyorla? Sayın Davutoğlu’na çağrı yapıyorum. Sen bu söylemlere destek veriyor musun, bu söylemlerden yana mısı? Sayın Davutoğlu’nun kamuoyu önüne çıkarak açıkça deklere etmesi gerekiyor. Medya çalışanlarının, medya patronlarının biraz dik durması lazım. Medya baskıya karşı ortak ses çıkarmalıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası