Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: 'Kavgacı siyaseti bırakıyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben siyaseti kavga alanı olarak görmüyorum, siyaseti köşeyi dönme aracı olarak görmüyorum" dedi.
Kılıçdaroğlu: 'Kavgacı siyaseti bırakıyorum'
Haberler / Politika
24 Ekim 2015 Cumartesi 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Erhaç Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradan Akçadağ'a geçerek ilçe meydanında seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de herkesin birbirine karşı kavgalı hale geldiğini, bunun da sorumlusunun AK Parti Hükümeti olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bu ateş çemberinden halkın 1 Kasım'da vereceği oylarla çıkaracağını ifade ederken "Mutlaka 1 Kasım'da oyumuzu kullanmalıyız" dedi.

Seçim kampanyası kapsamında yurt gezisini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, 7 Haziran sonrası hükümet kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başarısız olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Eğer görev verilen bir kişi hükümet verme görevini kullanamıyorsa bu kişi Türkiye'yi yönetemez. Eğer bir kişi, iradesini saraya ipotek etmişse o kişi asla Türkiye'yi yönetemez. 13 yıldır Türkiye'yi yönetiyorlar, sabah- akşam konuşuyorlar. 'Memlekette işsizlik var böyle çözeceğiz' diyorlar m? Niye işsizlik var 13 yıldı? Onların çocuklarının hepsinin işi gücü var. Ama sizinkiler hep işsiz."
Ülkeye barış ve huzuru CHP iktidarının getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Herkes kaybediyor sadece hortumcular kazanıyor, ben bu düzeni bozacağım" dedi.


"Söz veriyorum bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Emekliye, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Taşerondan işçileri kurtaracağım, herkesin kadrosu olacak. Asgari ücret net bin 500 lira olacak. Annelere söz veriyorum, çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Sabah okula akşam evine gelecek. Öğle yemeğini okulda öğretmenleriyle bedavaya yiyecekler. Beslenme çantası olmayacak. Ben onlar gibi 13 yıl da istemiyorum. Ben sizden sadece 4 yıl yetki istiyorum. Bakın bakalım bu ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş, terör nasıl bitermiş, bu ülkeye huzur nasıl gelirmiş. Ben bunu vadediyorum size. Ben siyaseti kavga alanı olarak görmüyorum, siyaseti köşeyi dönme aracı olarak görmüyorum. Ben siyaseti vatandaşı soyma olarak görmüyorum, ben siyaseti vatandaşa hizmet etme aracı olarak görüyorum. Ben size hizmet etmek istiyorum."

Kılıçdaroğlu, siyasetin toplumu böldüğünü savunarak, "Birisi gelip size etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyor. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmak toplumu ayrıştırmak, bölmek demektir. Bir başkası geliyor, inanç üzerinden siyaset yapıyor. İnanç üzerinden siyaset yapmak da toplumu bölmektir. Ben, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır kimliğiyle, inancıyla benim başımın üzeride yeri vardır" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saray, kendisinin halk için çalıştığını, TRT'nin Davutoğlu'nu 2.5 saat yayına çıkardığı halde kendilerine 2.5 dakika bile ayrılmadığını söyledi.

CHP Genrel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Onların bir havuz medyası var; A Haber diye. Haber gönderdim, 'Karşıma çıkacak gazetecileri siz belirleyin, ne kadar aleyhimde yazan varsa gelsin' dedim. Ancak cesaret edemediler. Çünkü onların bütün yalanlarını çıkaracağımı biliyorlar. Bakın hiçbir Allah'ın kulu 'Kılıçdaroğlu kul hakkı yedi' diyemez. Türkiye'yi huzur içinde yaşanan bir ülke haline getirmek istiyoruz. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz. Bunlar 13 yılda 12 defa Mili Eğitim politikasını değiştirdi. Anneler çocuklarını artık hangi okula göndereceklerini, öğrenciler hangi dersi alacağını şaşırdı. Bu nasıl anlayış anlamak mümkün değil. Milli Eğitim Bakanlığı gayri Milli Eğitim Bakanlığı haline geldi. Yol sizin oylarınızdan ve seçimizden geçiyor. Benim görevim sizlere doğruyu anlatmak."

"BAŞBAKAN OLARAK GELECEĞİM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe binasının açılışı nedeniyle geldiği Doğanşehir’de seçim otobüsü üzerinden partililere hitap etti. Malatya Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, "İnanç ve kararlılıkla sandığa gidip oy verirsek Allah’ın izniyle Başbakan olarak buraya geleceğim" diye konuştu. Doğanşehir’de elmasının kilosunun 25 kuruşa satıldığını öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Buranın elması bir markadır. Çiftçi para, üretici alın terinin karşılığını alamıyor. Çiftçi alamayınca da esnafımız para kazanamıyor. Size söz veriyorum, sizin, halkım için çalışacağım. Emekli geçinemiyor, gencecik fidan gibi çocuklarımız işsizse bunun hesabının sorulması lazım. 13 yıldır iktidardalar ’Çiftçiyi rahat ettireceğiz, emekliyi rahat ettireceğiz’ diyorlar m? Onlar kendilerine sarayı, vatandaşına gecekonduyu bile layık görmüyor. Sayın Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Benim siyasetten bir beklentim yok, kul hakkı yemedim Allah bundan sonra da yedirmesin. Ben isterim ki her evde tencere kaynasın her evde huzur bereket olsun. Eğer bunu yapamasak o zaman siyaseti niye yapıyoruz. Siyasetin amacı halka yalan söylemek değildir. Din üzerinden siyaset yapmak değildir siyasetin amacı. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaz. Anneler önümüzdeki günlerde eğer Başbakan olursam çocuğunuza beslenme çantası koymayacaksınız. Bu çocuğum ne yiyecek düşünmeyeceksiniz, çocuklarımız öğrencilerimizi öğretmenleriyle beraber okulda bedava yiyecekler. Şimdi burada parayı nerden bulacaksın diyeceksin. Sen kaçak saraya para buluyorsun da ben ekmek parasını mı bulamayacağım."

"KAVGACI SİYASETİ BIRAKIYORUM"
CHP lideri, 1 Kasım seçimlerinde Başbakan olması halinde ülkedeki terörü bitireceği sözünü verirken, 78 milyon vatandaşı kucaklayacağını, kimseye kızgın olmayacağını, demokrasiye, bu ülke insanlarına inandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sakın bir şeyi daha unutmayın ben sizden birisiyim. Bu bölgede kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğdum. 7 kardeşten üniversite okuyan tek benim. Okudum, çalıştım devletin en önemli yerlerinde görev yaptım. Bütün bunları Gazi Mustafa Kemal’in sayesinde yaptım. Türkiye’nin huzur için barış için çalışacağım. Kavgacı siyaseti bırakıyorum, Mührü altı okun böğrüne basın basarken şunu söyleyin. İşsizliği bitirmek, çiftçi, esnafın rahatı için kardeş kavgasına son vermek için oyunuzu altı okun altına basın. Anneler açlığın fakirliğin ne olduğunu biliyorum. Asgari ücreti 1500 liraya çıkacaracağım hepinize inanıyorum güveniyorum."

Mitingin sonunda ilçe binasının açılış kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu daha sonra Hekimhan İlçesi’ne geçti.


'NAMUSLU SİYASET EKSİK' 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da Doğanşehir’de konuştu.

Malatya Doğanşehir’de vatandaşlarla buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Allah nasip eder bizi iktidara taşırsanız, ben bu terör belasını da bitireceğim, akıl ve mantıkla bitireceğim, bunların yaptığı gibi yapmayacağım. Bana oy vermediniz diye terörü azdırmayacağım” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da Doğanşehir’de konuştu.
-“NAMUSLU SİYASET EKSİK”-
Vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı, “Neyimiz eksik” diye sordu.
“Burası tarımın en güçlü olduğu ilçelerden birisi” diyen CHP lideri, Hollanda örneğini vererek, şöyle konuştu:
“Hollanda Konya’dan küçük bir devlet. Yıllık tarım ürünü ihracatı 130 milyar dolar. Bizim tarım ürünü ihracatımız 12 milyar dolar. Arada dünya kadar fark var. Konya’dan küçük bir devlet bunu yapıyor da. Neyimiz eksik, toprak deseniz daha fazla var, güneş deseniz daha fazla var. Neyimiz eksik, bir şey eksik, namuslu siyaset eksik.”
-“BANA OY VERMEDİNİZ DİYE TERÖRÜ AZDIRMAYACAĞIM”-
Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Sevgili anneler size bir sözüm daha var, Allah nasip eder, bizi iktidara taşırsanız, ben bu terör belasını da bitireceğim, akıl ve mantıkla bitireceğim, bunların yaptığı gibi yapmayacağım. Bana oy vermediniz diye terörü azdırmayacağım. Oy versin vermesin 78 milyon vatandaşımı kucaklayacağım. Hiçbir vatandaşıma niye şu partiye oy verdin diye özel bir kızgınlığım hiç olmadı.
-“BEN SİZDEN BİRİSİYİM”-
Demokrasiye inanıyorum. İnsanlarıma inanıyorum, insanlarıma güveniyorum, ben sizden birisiyim. Kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğdum.”




MALATYA'DA YAĞMUR ALTINDA BİNLERE SESLENDİ 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Emeksiz Meydanı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ecevit’in geleneğinden geldiğini belirterek, "Rahmetli Ecevit derdi ki ‘ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ derdi. Aynısını söylüyorum, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen" dedi. Ülkeye huzur getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Her ile huzur getireceğim, her sofraya bereket getireceğim, hiç kimseyi ötekileştirmeden 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım" vaadinde bulundu.
-“YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI GETİRECEĞİM BU ÜLKEYE”-
Malatya Emeksiz Meydanı'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şöyle dedi:
"Yeni bir siyaset anlayışı, halkçı bir siyaset anlayışı, ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını getireceğim bu ülkeye.
Size sözüm söz; bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği getireceğim.
-GENÇLERE SESLENDİ-
Aramızda çok sayıda genç var, genç arkadaşlarım sözüm size, CHP iktidarında gençleri potansiyel suçlu olarak görmeyeceğiz, gençleri bu ülkenin geleceği ve umudu olarak göreceğiz. Size inanıyorum gençler. Bu ülkenin umudu sizsiniz, siz bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz, size inanıyorum, size güveniyorum.


-ANNELERE SESLENDİ-
Sevgili anneler… Çocuğunuzu sabah okula göndereceksiniz, çocuk akşam evine gelecek, tam gün eğitim alacak, beslenme çantası artık olmayacak. Çocuklarımız okulda öğretmenleriyle beraber öğle yemeklerini hiçbir ücret ödemeden yiyecekler.
-“HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK”-
Size sözüm var anneler, 7 milyon hanede 22 milyon vatandaşımız yoksul, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.
-“BU ÜLKEDE YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM”-
Bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hiçbir aile ben yoksulum diyemeyecektir.
7 Haziran’da sandığa gittik. Şimdi 1 Kasım’da bir daha gideceğiz. Vatandaşımız haklı olarak soruyor. Niye bir daha bizi sandığa gönderiyorsunu? Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun.

-“SİZE SÖZÜM SÖZ, TERÖRÜ BİTİRECEĞİM BU ÜLKEDE”-
7 Haziran’dan önce bu ülkede terör yoktu. Neden birden bire terör hortladı. Hangi gerekçeyle hortladı. Fidan gibi evlatlarımız, çocuklarımız şehit olarak geliyorlar. Size sözüm söz, terörü bitireceğim bu ülkede, bu ülkeye huzuru getireceğim, hiçbir gencimizi annesi askere gönderirken gözü arkada kalmayacak. Onlar beceremediler, inşallah biz yapacağız.
-“BEN RAHMETLİ ECEVİT’İN GELENEĞİNDEN GELİYORUM”-
Bir şeyi daha unutmayın, ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum, rahmetli Ecevit derdi ki ‘ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ derdi. Aynısını söylüyorum, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen.
-EMEKLİYE İKRAMİYE SÖZÜ-
Emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz.
Taşeron işçiliği kaldıracağız.
Asgari ücreti 1500 lira yapacağız.
Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.
-“İBADET ALLAH İÇİN YAPILIR”-
Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapanları da kınıyoruz, din üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapanları da kınıyoruz, ibadet siyaset için yapılmaz, ibadet Allah için yapılır.
-‘CİDDİ BİR YÖNETİM BOŞLUĞU VAR TÜRKİYE’DE’-
Düne kadar diyorlardı ki emekliye iki maaş ikramiyeyi nasıl vereceksin, şimdi onlar da diyorlar ki biz de vereceğiz, 13 yıldır senin aklına neden gelmedi de, şimdi geliyor. Çünkü devleti yönetmesini bilmiyorlar. Ciddi bir yönetim boşluğu var Türkiye’de. 1 Kasım’da sandığa gideceğiz, düşünerek gideceğiz, ülkenin daha iyi yönetilmesi lazım, daha güzel yönetilmesi lazım, biz Türkiye’yi adaletle yöneteceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, 78 milyon yurttaşı oy versin vermesin kucaklayacağız, bu güzel ülkede bayrağımızın altında onurumuzla ve gururumuzla yaşayacağız.
-“DAVUTOĞLU SARAY İÇİN ÇALIŞIR, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR”-
Ama bir şeyi sakın unutmayın, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.
1 Kasım’da sandığa gidiyoruz, oyumuzu kullanıyoruz ve unutmuyoruz, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. İşçi için, memur için, esnaf için, köylü için, sanayici için, herkes için çalışır, herkes kazanır CHP iktidarında, sadece ve sadece hortumcular kaybeder.
Sizin için çalışacağım, sizin için alın teri dökeceğim, dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim.” 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası