Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Masumlarsa aklansınlar

Kemal Kılıçdaroğlu: "Suat Hayri Ürgüplü'yü örnek alın."
Kılıçdaroğlu: Masumlarsa aklansınlar
Haberler / Politika
5 Aralık 2014 Cuma 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Medya Buluşmaları' kapsamında Yurt Gazetesi yöneticileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın evinde gerçekleşen toplantıya Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Genel Müdür Ezgi Seda Özbolat, Ankara Temsilcisi Nahit Duru, Sokak TV Genel Yayın Yönetmeni İdris Akyüz ile Parlamento Muhabiri Göksel Bozkurt katıldı. Toprak, Yurt gazetesi ekibini kapıda karşılarken, CHP kanadından Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bekaroğlu ve Enis Berberoğlu da toplantıya katıldı.
Gündeme ilişkin soruları titizlikle yanıtlayan Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi. CHP Genel Başkanı'nın sorulara verdiği yanıtlardan satır başları şöyle:
MİT'e hesap bile soruyorlar
MİT, iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Yaptıkları iş zaten yasa dışı. MİT’in CHP’yi dinlediğini öteden beri biliyoruz. Bizi izleyip AKP’ye servis ediyorlar. Hatta daha ilerisi var, “Hiçbir şey yapmıyorsunuz” diye hesap bile soruyorlar. Bu kadarı bile yetmiyor Erdoğan’a.
Ürgüplü aklandı, Başbakan oldu
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında ifade veren 4 bakanın da açık yüreklilikle Soruşturma Komisyonu’na şöyle bir öneri götürmelerini isterim: “Lütfen bizi Yüce Divan’a gönderin, gidip aklanmak istiyoruz.” Yüce Divan’dan kaçan, oradan sıyrılmak isteyen kişi suçludur. Açık ve net bunu diyecekler. Geçmişte böyle bir olay yaşandı. Kayseri Milletvekilli ve Bakan Suat Hayri Ürgüplü yolsuzlukla suçlandı. Yüce Divan’a kendi isteği ile gitti. Aklandı geldi ve sonra Başbakanlık yaptı.Eğer bunlar çocuklarına temiz bir miras bırakmak istiyorlarsa bunu yapmalılar. Çünkü suçsuz olduklarını söylüyorlar.
Tapeleri AKP yalanlayamıyor
Bakanların yolsuzlukları ile ilgili bu kadar net, açık bilgiler bugüne kadar hiç olmamıştır. PARA trafiği, paraların götürülmesi, kişilerin telefon konuşmaları. Bütün bunlar ayrıntıları ile var. Arama sonucu elde edilen deliller, paraların sıfırlanması talimatı… Bizim Cumhuriyet tarihimizde hiçbir yolsuzluk bu kadar açık ve net ortaya konulmamıştır. Uluslararası iki kuruluşun tapelerin doğru olduğuna dair raporu var. AKP sadece TÜBİTAK raporundan bahsediyor ancak şu ana kadar hiçbir mahkemeye bu rapor ibraz edilmedi.
Muammer Güler’in yatacak yeri yok
(Erdoğan Bayraktar'ın ifadesinde tapeleri delil olarak sunması, Muammer Güler'in ise montaj olduğunu iddia ettiğine dair soruya) Muammer Güler’in yatacak yeri yoktur. Valilik yapan bir insan nasıl olur da bu kadar pisliğe bulaşı? Oğluna telefon ediyor ve “Polisler geldi, ifadeyi şöyle ver” diyor. Güler, Rıza Sarraf’ın önüne yatacak kadar kişiliksiz bir adam. Sen bakansın ya… Sen kalkacaksın devletin tüm sırlarını Sarraf’a teslim edeceksin, MİT’in onu izletip izlemediği bilgisini vereceksin. Sarraf da gereğini yapıyor tabii.
Devleti nasıl soyduklarını dünya gördü
(Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yolsuzluk endeksinde Türkiye'nin 11 basamak gerilemesine ilişkin soru üzerine) Medya çok üzerinde durmadı ama 2014 OECD Raporu yayımlandı. (Dünkü Yurt Gazetesi'nin 11. sayfasındaki haber) İlk kez Türkiye için yolsuzluklar bölümü kondu. Dünya bile artık bir hükümetin devleti nasıl soyduğunu gördü. Tansu Çiller bile bu kadarını yapmadı.
Kayıtlar en az 5 merkezde var
Erdoğan Kendisine ve çocuklarına yönelik ithamların hiçbirini yalanlanmadı şu ana kadar. Sadece “montaj” dedi. Bu kayıtları sildirmek için TİB’e talimat verildi. Ama bu kayıtlar sadece TİB’de yok. En az 5 merkezde var. Dolayısıyla yok olma şansı yok. Bakanlar Yüce Divan’a gider mahkum olursa, Erdoğan o koltukta oturamaz.
Görevi bitenleri saraya alacak
Saray konusunda TMMOB Mimarlar Odası tüm ayrıntıları ortaya çıkarttı. Bilgi Edinme Yasası’na göre bilgi istiyorlar, ‘Bu bilgiler açıklanırsa ekonomik kriz’ diyorlar. Asıl büyük tepki, 3 dönemi biten ve milletvekilli seçilemeyen adamların Erdoğan’ın himayesi altında Saray’da istihdam edilmeleri durumunda olacak. Biz iktidar olunca binayı kaçak olmaktan çıkaracağız daha sonra da ODTÜ’ye vereceğiz.
Suat Hayri Ürgüplü kimdir'
2. Şükrü Saraçoğlu kabinesinde Gümrük ve Tekel Bakanı olan Kayseri milletvekili. 1943'te milletvekili seçilen Ürgüplü, Bakanlığı döneminde kahve ithalatı konusunda yolsuzluk dedikoduları çıkması üzerine “Adımın da karıştığı kahve yolsuzluğuyla ilgili kurulan teftiş heyetinin selametle çalışabilmesi için, benim bu bakanlık koltuğundan ayrılmam gerekir. Aksi halde, komisyonu etkilerim. Sağlıklı bir karar oluşmaz. Siyasi ahlak gereği bakanlıktan istifa ediyorum” dedi. Daha sonra Yüce Divan'da yargılandı, aklandı ve siyasi hayatına bir yürütme organında, çok daha sonra, 1965'te kurulan hükümetin başbakanı olarak devam etti.
SEÇİM MARATONU KADINLARA EMANET
2015 seçimlerine nasıl hazırlanıyorsunuz'
Şimdi biz bugüne kadar seçim çalışmalarını üç yöntemle yapıyorduk. Sokakta bildiri dağıtıyorduk, esnaf ziyaretleri yapıyorduk ve miting yapıyorduk. Şimdi 4’üncü yöntem kadınların evlere girmeleri. Ama evlere girip o ailelerle mutlaka bir diyalog kurmaları gerekiyor. Mesela şu anda Kadıköy’de bir grup var, Ümraniye’de çalışıyorlar.
Yurt dışı gezileriniz olacak mı'
Arkadaşlar sürekli geziyorlar. Umut Oran katılıyor toplantılara. Biz her şeyi dışarıda çok daha iyi anlatıyoruz ve dışarıdakiler bizi anlıyorlar. Avrupa Birliği'nden tutun, Paris’te, Londra’da, Washington’da, Berlin’de Türkiye’deki birçok gelişmeyi bizden öğreniyorlar. Tutuklu gazeteciler için Almanca, İngilizce ve Fransızca dergiler hazırladık. Cezaevleriyle ilgili raporlar hazırladık götürdük.
Emine Ülker Tarhan’ı siyasete siz kazandırmıştınız. Yeni partisi hakkında ne düşünüyorsunu? 'Hataydı' der misiniz'
Yok, hayır hata diye bir şey diyemem. Parti kuruyor yani. Başarı dilemenin ötesinde yorum yapmak istemiyorum. Ne diyebilirim ki'
9 bölge toplantısı yaptınız. Tabanla, MYK üyeleriniz ve milletvekilleriniz bir araya geldi. Diyarbakır’da İmralı konusunda önemli mesajlar verdiniz. Bu toplantılar ve İmralı konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz'
Bölgede herhangi bir sorunumuz yok. “İmralı’ya yeşil ışık” konusu doğru. Aslında söylediğimiz şu; görüşmeyi yapacaksanız bu konuyu parlamentoya getirir orada çözersiniz. Sonra HDP ile iş birliği yapacak mısınız diye sordular, bunun üzerine konuştuk sonuçta siyasette 24 saat uzun bir süredir anlamında söyledim.
HDP’nin ittifak çağrısı var. Çözüm Sürecine katılacak mısınız'
Bilmediğimiz sürece neden katılalı? Bize gelirler, 'şöyle çözeceğiz' diye anlatırlar biz de katılmak istiyoruz deriz ama hiçbir kanattan böyle bir talep ve girişim yok.Biz parlamentoya kanun teklifi götürdük, uzlaşma komisyonu kurulması, akil adamların oluşturulması konusunda; AKP’lilerin oyuyla reddedildi.
AK Saray’ı Sayıştay aydınlatacak
‘Bütçesinin 3 ayrı bakanlığın Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’ndan karşılandığı söyleniyor. Bunun için Sayıştay Raporu'nun çıkması gerek. Gerçek orada ortaya çıkacak. Erdoğan binaya demirbaş demişti. Demirbaş taşınır malzeme için kullanır. Ama bina demirbaş değildir. Fakat Erdoğan giderken binayı da götürecekmiş sanıyor. Kendi tapulu malı gibi görüyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesine demirbaş olarak geçecek. Henüz oraya geçilmedi tabi. Erdoğan ve ailesi Lale Devri yaşıyor.’

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası