Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına sahip çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra ilçe belediye başkanlarının da katıldığı Konya’daki belediye başkanları toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelere yapılan baskıların farkında olduğunu, yüzlerce yılla yargılanan belediye başkanları olduğunu, denetime gelen denetmenlerin hiçbir şey bulamayınca vatandaşlara ikram edilen çayları sorguladığını söyledi.
Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına sahip çıktı
Haberler / Politika
13 Nisan 2018 Cuma 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Konya’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelere gönderilen denetmenlerin hiçbir şey bulamayınca vatandaşlara verilen çayı eleştirdiklerini belirterek, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde suç oranlarının düşük olduğunu, huzur, barış ve bir arada yaşama kültürü olduğunu söyledi.

BİRŞEY BULAMAYINCA VATANDAŞA İKRAM EDİLEN ÇAYI ELEŞTİRİYORLAR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Ama biz şundan yüzde yüz eminiz; nerede bir CHP’li belediye varsa orada suç oranı en düşük belde ve belediye. Gelip denetim yapıyorlar. Yapın kardeşin. İstediğiniz kadar denetim yapın. Gelip denetim yapıyorlar hiçbir şey bulamıyorlar. Vatandaşa ikram edilen çayı eleştiriyorlar. Çünkü başka eleştirilecek bir şey bulamıyorlar. Eleştirmezseniz namertsiniz. Asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Halka hizmet hakka hizmettir. Temel felsefemiz budur” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ONUR VE GURUR DUYUYORUM

CHP’li belediye başkanlarına yönelik baskıyı gündeme getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının tamamının görevini iyi yaptığını ve onlarla gurur duyduğunu belirtti:

“Belediye başkanlarımızın üzerinde baskı olduğunu biliyorum. Bu baskı yeni bir baskı değil. Onu da gayet iyi biliyorum.. Halka hizmetse sonuna kadar,  hesap vermek mi sonuna kadar hesap vermek. Biz sosyal demokrat belediyeler olarak bütün belediye başkanlarına saygı duyuyorum. CHP’nin bütün belediye başkanlarıyla onur ve gurur duyuyorum. Hepsi görevlerini iyi yapıyor. Ben geldim buraya halka hizmet ettim. Bu gerçeği herkes öğrenmeye başladı. Nerede CHP’li belediye varsa orada huzur, bereket, birlikte yaşama iradesi var. Orada kimse ne inancı ne kimliği dolayısıyla ötekileştirilmiyor.  Bu mahalle bize oy vermedi, buraya hizmet vermeyeceğiz. Böyle bir anlayış bizim kitabımızda da düşüncemizde de yok. Belediye başkanı seçilir ve bütün kenti kucaklar. Mazlumun yanında durmak vardır, zalimin yanında durmak yoktur. Adalet anlayışımız da görev anlayışımız da budur.”

BÜYÜK KENTLERİ ALACAĞIZ, ANKARA VE İSTANBUL  MİLANO VE TOKYO İLE YARIŞACAK

Seçimlerde Ankara, İstanbul, Denizli gibi CHP’de olmayan büyük kentleri alacaklarını dile getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul’u aldıklarında Milano ve Tokyo ile yarışacak düzeye getireceklerini söyledi:

“Önümüzdeki süreçte büyük kentleri bugün Ankara, İstanbul, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli gibi büyük kentleri alacağız. Yerelde hizmet nasıl verilirmiş açık ve net göstereceğiz. Doğudaki en küçük beldede verdiğimiz hizmet sadece Erzurum’da değil Türkiye’de yankılanıyorsa Ankara ve İstanbul’u aldığımızda Milano, Tokyo ile yarışacak. Kimliği olan kentler bizim anlayışımız. Kimliği ve kişiliği yok ettiler. Onu tarihsel doku içinde yeniden inşa etmek bizim görevimiz. Konya’da gençlerle bir toplantı yaptık.”

İSTANBUL’U ALACAĞIZ, PENDİK’İ DE VERİN

Pendik’te yaşanan kentsel dönüşüm krizini de gündemine alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Pendik’te 50 yıldır oturan vatandaşların yapılarına kaçak denilerek, buradaki değerli arazilerin kupon arazi haline getirilip buraların kendilerine tahsis edileceğini savundu:

“İstanbul’u alacağız. Pendik’i de verin. 50 yıldır orada oturuyorlar. Orada bayramlaşmışlar çocukları, torunları orada. Buradan çıkacaksın diyorlar. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u aldığında Sulukule’de Romanlara dokunmamış. Fatih’ten bunların iktidarına kadar kimse Sulukule’ye dokunmadı. Orası değerli bir bölge. Ne yaptılar hepsini sürdüler. Oraları kedi yandaşlarına verdiler. Pendik’teki arazi de çok değerli. Üstelik kendilerine oy veriyor. Verebilirler. Hangi partiye oy verirse versin, hangi kimlikten olursa olsun mazlumun yanında olacağız. Eleştiriyorlar. Toprakda su da orada. Kendisi kaçak sarayda oturur. 50 yıldır adam oturuyor, kaçak diyor. E senin sarayın kaça? Gözünü oradaki vatandaşın evine dikmişsin. Kupon arazi haline getirip orayı kendilerine tahsis edecekler.”

ROMANLARIN ARASINDA DOĞDUYSAN NEDEN SULUKULE’Yİ TAŞIDIN'

“Biz kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur istiyoruz. Benim gibi düşünmeyen insanın düşüncesini açıkça ifade etmesini istiyoruz. En doğruyu ben yaparım, benim dışımda yapılanların tamamı yanlıştır diye bir düşünce bu topraklarda olmaz. Hele hele Mevlana’nın yaşadığı topraklarda olmaz. Birlikte, beraber, huzur içinde yaşamak varken neden kavga, neden gerilim. Sabah akşam toplumu germenin hiçbir mantığı yok. Bu ülkeye hiçbir yararı da yok.”  diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sulukule’deki Romanların İstanbul dışına sürülerek, değerli olan bölgeye yapılan lüks konutların AK Parti yandaşlarına verildiğini iddia etti:

“Roman kardeşlerimle toplantı yaptım. Onlara meclis üyeliği veren, siyasette aktör olarak çıkmasını sağlayan parti de biziz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Biz sizin aranızda doğduk diyor Roman kardeşlerime. Sen onların arasında duyduysan neden Sulukule’yi 40 km dışında İstanbul’un varoşlarına koydun, oraya lüks konutlar yapıp yandaşlarını koydun. Bu mudur adalet'”

YÜZLERCE YILLA YARGILANAN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VAR AMA BİZ CESURUZ

Yüzlerce yılla yargılanan belediye başkaları olduğunu anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Yüzlerce yılla yargılanan belediye başkanlarımız var. Onu biliyoruz. Biz cesuruz, Kuvay-i Milliyeciyiz. Biz insanlıktan, dostluktan, kardeşlikten, yargı bağımsızlığından yanayız. Bizi onlardan ayıran temel kural bu. Onlarla benzememizin temel nedeni de bu. Her şeyi ben bilirim diye bir düşüncemiz yok. Benden daha iyi bilen var deriz. Mevlana, Hacı Bektaş Veli felsefesinden, engin bir hoşgörüden geliyoruz. Kavgadan değil huzur ve barıştan yanayız” diye  konuştu.

MEDYA REZALETİNE DE SON VERECEĞİZ

Basın özgürlüğünü sağlayacaklarını, devletten ihale alan gazete patronu dönemine son vereceklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Medya rezaletine de son vereceğiz. Hanın hamamın olacak ihaleler alacaksın, gazete patronu olacaksın. Buna da son vereceğiz. Ya gazetecilik yapacaksın ya da oturup patronluk yapacaksın. Devletten ihale alacağım sonra da hükümetin borazanı olacağım. Sesimiz daha gür çıkacak. Hukuka ve adalete güveniyoruz” dedi.

KABAHATLERİNİ ÖRTMEK İÇİN SABAH AKŞAM CHP DİYORLAR

İktidarın Türkiye’nin bekaa sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, korku yarattığını ve sürekli CHP’yi suçladığını belirten CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“15 yıl önce Türkiye’nin beka sorunu yoktu. Ne oldu da bu sorun ortaya çıkt? Bir gelecek endişesi çıktı. Yönetilmeyen bir Türkiye gerçeği çıktı. Sokaktaki vatandaşın gelecek endişesi var, konuşamıyor vatandaş. Bütün gazeteler seni manşete çıkardı diye sorunları mı çözüyorsu? Sorun yaratan kişiler bir ülkeyi tehlikeye atar. O nedenle ülkenin bekaa sorunu var. 16 yıldır bu memleketi kim yönetiyor. Sabah kalkıyorlar CHP öğlen CHP akşam CHP. Ne yaptı size CH? Dolar almış başını gidiyor. Sorumlusu biz isek eleştirin. Ortadoğu bataklığına CHP soktuysa Türkiye’yi CHP’yi eleştirin. Kabahatinizi örtmek için sabah akşam CHP CHP. Onların yanlışlarını CHP dışında dile getiren yok. Benim kusurlarımı, yanlışlarımı niye millete söylüyorsun, şikayet ediyorsun diyor. Kime şikayet edeceğim. Burnundan getirdin. Esnaf alış veriş yapamaz hale geldi. Tahıl ambarı Konya’dayız değil m? Mercimek, saman, arpa, buğday, pamuk, patlıcan, et, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Sebebi ki? CHP m? Artık düşünme zamanı. Şapkayı öne koyup düşünme zamanı. Bu memleketi bu hale getiren Ankara’da oturan ve cebini düşünen beylerdir. Dönüp bana diyorlar ki, devlet memuru iken maaş dışında para kazanmadın. Evet haram yemedim, yolsuzluk yapmadım, cebimi düşünmedim. Haram yemeyi marifet sayıyorlar. Kul hakkı yemeyi marifet sayıyorlar. Sen haram yediysen boğazında kalsın. Ben haram yemem. Nasıl malı götürürüz telaşı içinde. CHP iktidar olursa haram yedirmeyeceğim size. Her kuruşun hesabını vereceksini? Savcılara talimat vereceksin fezleke hazırlayın diyor. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Sanıyorlar ki geri adım atacağız. Bir milim geri adım atmam. Biz oy versin vermesin her vatandaşa saygılıyız. Bizim kitabımızda nankörlük yoktur. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın dedik. Şimdi her tarafta siyaset var. Adalet güven kaybetti. Adalet yok memlekette. Adalet olsa 450 kilometre niye yürüyeyi? Niye yürüyorsun diyorlar. Dolar aldı başını gidiyor. 15 yılda TL’yi bu kadar itibarsız hale getiren başka bir devlet olmadı. Yerliyiz ve milliyi diyorlar. Ne yerlisiniz ne millisiniz. Siz gayri millisiniz. Devletin kozmik odasını terör örgütüne açan ki? CHP m? Devletin kozmik odasını terör örgütüne açıyorsanız siz açık ve net vatan hainisiniz. Beni eleştiriyorlar. ABD İngiltere Almanya’da terör örgütüne teslim eden var m? Kalkacaksın hastane yapacaksın, yüzde yüz yerli yapacaksın, ama ihale dolarla yapılıyor. Dolar merakın, yeşile merakın nereden geliyo? Bunu söylüyoruz. Kıyamet kopuyor.”

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE BUNLARIN YATACAK YERİ YOK 

Döviz kurundaki yükselmeyi de gündemine alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bankada doları olanın kazandığını, Türkiye’nin tefecilere teslim olduğunu, tefecilere 150 milyar dolar faiz ödendiğini iddia etti:

“15 milyon dolarlık neyi sattı? Parayı Türk parasına çevirdin m? Çevirmedin. Dolar ve yeşil merakını biliyorum çünkü. Yine savcılar harekete geçecek, fezleke düzenleyelim diyecekler. Düzenlemezseniz şerefsizsiniz. Saman ithal ederler dolarla, mercimek ithal ederler dolarla. Zam aldı başını gidiyor. Sen bana mazotu düşük fiyata verdinde sebzeyi yüksek fiyata mı sattım. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Kullandığımız yem dolar üzerinden. İnsan biraz utanır. Beka sorunu varmış. Evet var. Türkiye’nin bekaa sorunu var, yandaşlarını ve cebini düşündüğü için. Bankada doları olan kazanıyor. Kolunu, elini sallamadan dolar habire kar yapıyor. Din iman edebiyatı yapıp akşam elinde viski kadehiyle sohbet ederler. Bunların dinle imanla alakası yok. Bunların tamamı gayri milli. Türkiye’de döviz hesapları ortaya çıkmasın diye yurtdışında açıyorlar. Katar samimiyeti nereden geliyo? Katarlı Doğu Akdeniz’de petrol arayacağız dedi, bir Amerikan firmasıyla. Enerjiden sorumlu bakan dedi ki, ben bu habere çok üzüldüm. Niye esip gürlemiyorsun, niye üzülüyorsu? Paralar orada olduğu için mi kızdırmak istemiyorsun. Dolara o kadar mahkum oldular ki tefecilere teslim oldular. Yurtdışından dolar ve para gelmezse memleketi idare edemezler. Faiz çok yüksektir diyorlar, sebebi CHP mi. Sensin sebebi. Sen yönetiyorsun ülkeyi. Yakayı kime kaptırdın, tefecilere. 150 milyar dolar tefecilere faiz parası verdiler. Muhafazakar demokrat, ülkücü demokrat, liberal demokrat, Kuvay-i Milliyecilere sesleniyorum, Londra’daki bir avuç tefeciye 150 milyar doları verdiler. Bunların yatacak yeri yok. Yakayı tefeciye kaptırmış. Şimdi kalkmış Türkiye’nin bekaa sorunu var diyor. Bir hükümet yakayı tefeciye kaptırmışsa o ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı yerde huzur, barış olmaz, insanların karnı doymaz, yargı olmaz. Bu hükümete destek vermek harama, zulme ortak olmak demektir. Benim gözümü korkutamazsınız. Sizin feriştahınız gelse gözümü korkutamaz. Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası