Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu bu kez kararlı

CHP İl Başkanları basına kapalı kısımda ne konuşt? İşte toplantının o bölümleri
Kılıçdaroğlu bu kez kararlı
Haberler / Politika
1 Şubat 2013 Cuma 01:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- CHP İl Başkanları toplantısında konuşan yöneticiler, "Parti içi disiplin mekanizması işletilsin. Parti içinde sorun çıkaran kim varsa gereği yapılsın'' dedi. Kılıçdaroğlu ise bu isteği olumlu karşıladı ve sert tedbirler alacağını ifade etti. 

İLK SÖZ ORAN'IN

CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen "İl Başkanları Toplantısı" yaklaşık sekiz saat sürdü. Sabah saat 10.00'da başlayan toplantının açılış konuşmasını Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yaptı. Oran, yeni bütçeyi anlattı ve il başkanlarına ne yapmaları gerektiğini ifade etti. Oran, konuşmasını yaptıktan sonra, İl Saymanları'yla buluştu ve bütçe hakkında bilgi verdi. 

TEKİN: BANKA KURUYORUZ

Oran'dan sonra sözü alan İletişim ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise il başkanlarının yerel medya ile ilişkilerini geliştirmelerini istedi. Tekin, "İlinizdeki tüm medya organlarının iletişim bilgilerini bize yollayın. Yeni bir veri bankası oluşturuyoruz. En geç şubat ayının sonuna dek Türkiye'deki yerel medyanın tümüyle irtibat turacağız" dedi. 

AYATA: SEÇMENE DOKUNUN

Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata ise Tekin'den sonra kürsüye çıktı. Ayata, seçmenle nasıl iletişim kurulması gerektiğini yönünde kısa bir brifin verdi. "Seçmene dokunmalıyız ve seçmen bunu rahatsız olmadan hissetmeli'' diyen Ayata, konuya ilişkin bir de kitapçık dağıttı. "Seçmeni Tanıma Klavuzu'' adlı kitapta seçmenle hangi konularda temas kurulması gerektiği anlatılıyor. 

BAŞKAN YARDIMCILARI ALINMADI

Toplantının ilk bölümünün ardından öğle yemeği arası verildi. www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, toplantı saat 13.00'te yeniden başladı. Genel Başkan Yardımcıları ise Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine toplantıya girmedi. İl Başkanlarının rahat konuşması için yapılan bu uygulama memnuniyetle karşılandı.

'ETKİLENMEYİN' UYARISI

Toplantının girişinde genel duruma ilişkin kısa bir giriş yapan Kılıçdaroğlu, "Partimize yönelik medyada yer alan haberlerden etkilenmeyin'' dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra söz alan il başkanlarını dinledi. İl başkanlarının bir kısmı hem Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, hem de CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in yaptığı çıkışlardan rahatsız olduğunu dile getirdi. Başkanlar, "Partide sürekli olarak bir kavga görüntüsü var. Bunu seçmene anlatamıyoruz'' dedi. 

DİSİPLİN İSTEDİLER

Bazı il başkanları ise "Parti içi disiplin mekanizması işletilsin. Partiyi kamuoyu önünde kim zor duruma düşürüyor ve parti içinde kavga çıkarıyorsa gereği yapılsın. Bu tartışmaları izlemekten iş yapamıyoruz'' ifadesini kullandı. 

Genel olarak ''ılımlı'' tonda yapılan konuşmalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü grupta dile getirdiği ifadelere de destek verildi. İl Başkanları, "Salı günü yaptığınız konuşma partiyi rahatlattı. Size desteğimiz tam olarak sürüyor, yanınızdayız'' dedi. 

İllerinde yaşadıkları sorunları da anlatan başkanlar, "Belediye başkan adayları erken açıklansın. Bir an önce sahaya çıkalım ve çalışmaya başlayalım'' çağrısını da yaptı. Bazı başkanlar ise adayların belirlenme yönteminin açıklanmasını da istedi. 

KILIÇDAROĞLU: GEREKEN YAPILACAK, MERAK ETMEYİN

İl başkanlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra hiç kimse kameralar önünde partiyi zora sokan tartıymalara girmeyecek. Giremeyecek. Milletvekillerimiz ülkenin sorunlarına çözüm öneren konuşmalarını istediği şekilde yapacak. parti içinde sorun yaratan, arkadaşlarıyla medya önünde tartışan kişilere yönelik ise izin vermeyeceğiz'' dedi.(GERÇEK GUNDEM)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası