Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Yine yargıya gideceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki gün grup toplantısında dile getirdiği iddialara ilişkin olarak “İddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruş yok. Bu beş isim, asla o zikrettiği şirkete para göndermiş de değil” dedi
Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Yine yargıya gideceğiz
Haberler / Politika
30 Kasım 2017 Perşembe 06:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında dile getirdiği iddialara sert yanıt verdi. Erdoğan, Beştepe Kongre Merkezi’nde “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada 7,7 milyar lira yatırım bedeli olan 7 bin 200 eserin açılışını yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, “Biz sorumluluk üstlendiğimiz her yerde suyla ilgili, eskiler ‘ab-ı hayat’ derler, yani ‘su hayattır’ anlayışıyla hareket ettik” ifadesini kullandı. 15 yılda her alanda Türkiye’ye çağ atlattıklarını kaydeden Erdoğan, “Tilki yetişemediği üzüme ‘koruk’ dermiş. Bunun örneği Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

‘Hicap duyuyorum’

“Maalesef ülkemizin bunca sorunu arasında ana muhalefet partisinin başındaki zatın hezeyanlarına cevap vermek zorunda kalıyoruz. Ben milletimin karşısına bu tarz konularla çıkmaktan inanın utanıyorum, hicap duyuyorum ama karşımdaki zatta  utanma, arlanma, hakka, hukuka riayet diye bir anlayış olmadığı için mecburen bu konulara girmek zorunda kalıyoruz” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına şu yanıtı verdi: “Dün partisinin grup toplantısında çıktı, ‘Yurt dışındaki bir şirkete şu kişi şu kadar milyon

dolar, şu kişi bu kadar milyon dolar para gönderdi’ diye birtakım yine sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı sallayarak da ‘İşte dekontları da bunlar’ dedi. Tabii dekont dediği kağıtları ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. O kağıtların ne olduğunu şimdilik bir kendisi bir de onları bu zatın eline tutuşturanlar biliyor. Bir ara şahsımla alakalı ‘İsviçre’de hesaplarım olduğunu’ söyleyip durdu. ‘İspat et, Başbakanlıktan çekileceğim’ dedim. İspat yok.”
Kılıçdaroğlu’nun aynı taktiği CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’a da uyguladığını ifade eden Erdoğan, “’Ben siyasete girmeyeceğim’ dedi. Ertesi gün siyasete girdi. Başka bir zaman televizyon kanalında, ‘Erdoğan’ın Baykal’ın kasetini izlediğini gördüm’ diye bir şeyler geveledi. Kendisini ispata davet ettiğimizde, ‘Öyle bir şey hatırlamıyorum’ diyerek, çark etti. Millet ona o yüzden çarkçı Kemal diyor” dedi.  

Kılıçdaroğlu’nun Güney Asya’daki Tsunami felaketinde toplanan paraların Açe’ye gönderilmediğini öne sürdüğünü hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi:

‘Pişkinliğe vurdu’

“Konuyla ilgili belgeler ortaya konunca yine işi pişkinliğe vurup kulağının üzerine yattı. Bir başka zaman o dönem bakan olan Genel Başkan Yardımcım Hayati Yazıcı arkadaşımızın ÖSYMBaşkanı’na mail gönderip ‘Şu kişiyi üniversiteye yerleştirin’ dediğini öne sürdü. Bu mailin de sahte olduğu ortaya çıktı. Şu andaki Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, bir müfterinin ifadelerine dayanarak saçma sapan iddialar ortaya attı. Arkadaşımıza sürekli tazminat ödemek zorunda kaldı. Bakanımız da tazminatlarla Kayserili vatandaşlara o zaman bol bol sucuk ekmek dağıttı. Bakırköy’deki imar tadilatı karşılığı TÜRGEV’e 20 dönümlük arazi verildiğini söylemişti. Yine ortaya bir şey koyamadı.”

'Altın klozet yalanı’

Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ilk hizmete girdiğinde altın klozet iddialarını ortaya attığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Sıkıyorsa, davet ettim seni, işte gel bak bakalım nasıl bir altından klozet varmış.. Yine bir ara grubumuzda bilmem kaç tane FETÖ’cü milletvekilinin ismini açıklayacağını iddia etmiş. Tabii ki bu sözünü de yutmuştu. İşte bakın şimdi Amerika’da FETÖ’cü milletvekillerinin hangi partiden olduğu ortaya çıkıyor. Bunun adı ana muhalefet değil ana hıyanettir.”

Yeniden dava açacağım

“Belki anlamamış diye bu zat için bir kez daha tekrarlıyorum, iddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı, yalan. Bu zat bir kez daha müfteri durumuna düştü mü, düştü. Peki, bu durum karşısında yüzü kızaracak m? Hiç sanmıyorum. Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var.” Kılıçdaroğlu’nun bu konuda çıkıp özür dileyeceğini sanmadığını belirten Erdoğan, “Çamur at, tutmasa da izi kalır anlayışını siyasetinin merkezine yerleştirmiş bu zat, hızla siyaset çöplüğüne doğru yuvarlanıyor” dedi. Erdoğan, “Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğerleri, üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargıda bu hak aranacaktır ve ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Ben de hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım” dedi.

‘Savcılığa teslim et’

Erdoğan şöyle devam etti: “Ana muhalefet makamını komedi sahnesi yeri haline getiren bu zatın başında olduğu CHP kayıptır. FETÖ’nün ve kimi karanlık mahfillerin ellerine tutuşturduğu bilgileri kimi zaman kendileri kullanan, kimi zaman da kendi elleriyle yurt dışına götürüp teslim eden bu kişilerin ülkemize yaptıkları ihanetlerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Aslında ana muhalefetin içinde debelendiği bu sefil durum, bizim işimize geliyor ama ülkemiz adına üzülüyoruz, milli ve yerli duruş sahibi CHP’liler adına üzülüyoruz. Madem tüm belgelerin elinde olduğunu söylüyorsun, onları kürsüden sallamayı bırak. Milletimizle ve ilgili merciilerle paylaş, git savcılığa teslim et. Suçlu varsa ortada git teslim et, ha ondan sonra çok daha rahat tepinirsin.”

Taşeron işi  bu hafta 

Erdoğan, “Kafayı Suriyelilere harcanan paraya takmış. Türkiye, Suriyeliler için AFAD eliyle 2.3 milyar dolar, belediye hizmetleri olarak 6 milyar dolar, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla 1.2 milyar dolar harcama yapmıştır” dedi. Salondaki bir vatandaşın taşeronlara kadro istemesi üzerine Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu hafta içerisinde Meclis’e gitmesiyle, neticeye bağlanacaktır” dedi.

‘Böyle yalan olur mu'’

“Eski özel kalem müdürüm diye ifade ettiği o şahıs, benim özel kalem müdürüm hiçbir zaman olmadı. Böyle bir yalan olur m? Zerre kadar sende şahsiyet varsa, Mustafa Gündoğan bana ne zaman özel kalem müdürlüğü yapmış Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mda çık bunu ispat et. İspat edemezsen de o yerde durma artık çekil git. Kaldı ki bu beş isim, asla o zikrettiği şirkete veya yere para göndermiş de değil. Tam aksine, mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi, oraya para gitmedi.”

Steinmeier ile Soçi’yi konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefonda görüşerek Türkiye, Rusya ve İran’ın 22 Kasım’da Soçi’de liderler düzeyinde gerçekleştirdiği üçlü zirve hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Soçi’de düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresi’nin, Cenevre’nin alternatifi değil, tamamlayıcısı olacağını belirten Erdoğan, söz konusu kongrede terör örgütlerine yer olmayacağını bildirdi. MİLLİYET

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası