Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir övgüsü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Moody’s’in Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu 17 basamak yükseltmesini anlattı, "Türkiye için yüz akıdır” dedi. Partisinin grup toplantısında konuştu
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir övgüsü!
Haberler / Politika
17 Mayıs 2016 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasının başında Türkiye Süper Ligi'nde şampiyon olan Beşiktaş ile basketbolda Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe'yi tebrik eden Kılıçdaroğlu, "Sevindiğimiz ikinci olay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla ilgili" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler!

BÜYÜKŞEHŞİR'E ÖVGÜ

Kılıçdaroğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  ulusal ölçek kredi notunu en yüksek seviye olan Aaa’ya yükseltmesini gündemine aldı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Moody's diye bir kredi derecelendirme kuruluşu var. Türkiye dahil pek çok kuruluşun kredi notunu belirler. İzmir ile ilgili yapılan değerlendirme İzmir için Türkiye için yüz akı bir değerlendirmedir. 2010'dan 2016'ya kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu 17 basamak yükseldi. İzmir BŞB'nin kredi notu Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İsviçre'nin kredi notuyla eşit. Türkiye'nin kredi notu, İzmir BŞB'nin tam 10 kat altında. Bu CHP'li belediyelerin kul hakkı yemeyip mücadele ettiğinin göstergesi. Bu ayrıca CHP iktidarında Türkiye'nin nereye taşınacağını gösteriyor. Türkiye'yi çağdaş medeniyet düzeyine sadece CHP ulaştırabilir. Örnek m? İzmir. İzmir BŞB'nin kredi notunu ABD, Almanya ve İsviçre ile eşit duruma getiren belediye başkanı 400 küsür yıl hapisle yargılanıyor. Bu olayı da halkın önüne koymak isterim." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası