Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara kongre talimatı: Tek aday ile gidelim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyon kampında yaklaşan olağan kurultay sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına kongre sürecine dahil olmamaları gerektiğini iletirken, ilçeler bazında olmasa bile il bazında tek adayla kongreye gitme talimatı verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara kongre talimatı
Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara kongre talimatı: Tek aday ile gidelim!
Haberler / Politika
27 Temmuz 2019 Cumartesi 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Yerel seçimlerde aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerin de bulunduğu 11'i büyükşehir, 10'u da il olmak üzere toplamda 252 belediyede yönetimi kazanan CHP, belediye başkanlarıyla yerel yönetim stratejisini masaya yatırdığı Afyon kampını bugün tamamlayacak. Üç günlük kampta, belediye başkanları ile yerel yönetimler konusunda atılması gereken adımlar hakkında talimatlar veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan kongre süreci için de talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde MYK toplantısında, 2020 Şubat ayında yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay için ‘Zamanında yapılsın, ertelenmesine gerek yok” açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına, kongrelere karışmamaları talimatını verdi. 

“İLLERDE TEK ADAY İLE GİDELİM”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından özellikle 23 Haziran İstanbul Seçiminde kenetlenen örgüt içi disiplini bozmamak ve birlikteliğin zarar görmemesi adına da il kongrelerine tek adayla gidilmesi gerektiğini iletti.  

Kılıçdaroğlu’nun ilçe kongreleri için olmasa bile, il bazında gerçekleşecek kongrelerde tek adayla gidilmesi gerektiği talimatını verdiği aktarıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun illerde kongreye tek aday ile gidilmesi talimatının örgüt içinde zaferin gölgelenmemesi adına ilçelere de sirayet edebileceği ifade edildi. 

BAŞKANLARA KARIŞMAYIN UYARISI 

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına özellikle kongre sürecinde taraf olmamaları gerektiği, başkanların bu sürece müdahil olmaması gerektiğini aktardığı öğrenilirken, “Özellikle kongre sürecinde dikkatli olun, kavga gürültü çıkmasın. Yerel seçim sonrası oluşan birliktelik havası bozulmadan, kongre sürecini atlatalım” dediği öğrenildi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası