Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'ndan, sert çıkış: Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız

Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ kendi arasında imzalandığı ortaya çıkan protokole tepki gösteren PM üyelerine sert çıktı: "Özdağ'a bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim; çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız."
Kılıçdaroğlu'ndan, sert çıkış: Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız
Haberler / Politika
25 Temmuz 2023 Salı 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile arasında iki seçim arasında imzalandığı ortaya çıkan protokole tepki gösteren Parti Meclisi (PM) üyelerine sert çıktı. Kılıçdaroğlu, "Oyumuzu maksimum arttıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor" ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında ikinci tur öncesi yapılan protokolün yankıları sürüyor. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 12 saat süren CHP Parti Meclisi'nde (PM) yaşananları köşesine taşıdı.

PM üyelerinin Halk TV ile sözleşmenin iptal edilmesini eleştirdiğini belirten Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, kararın arkasında duran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise, “Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız" dediğini belirtti.

Saymaz; PM üyelerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan önce imzalanan İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT'in verildiği protokolü, "yerden yere vurduğunu" söyledi.

Saymaz'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, şöyle savunma yaptı:

“Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ'ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

'DEĞİŞİM DİYENLER ÇOCĞUNLUKTA'

Saymaz ayrıca 12 saat süren PM toplantısında, 'değişim' diyenlerin çğunluğu ele geçirdiğini söyledi. Saymaz şu ifadelere yer verdi:

"Değişim yanlıları PM'de çoğunluğu bir farkla ele geçirdi. CHP tüzüğüne göre PM, üye tam sayısının bir fazlasıyla karar alabiliyor. Bu durumda değişimciler olağanüstü kurultaya götürmek ve belediye başkanlarını belirlemek dahil, kararlarda söz sahibi olabiliyor."

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, T24'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda Kemal Kılıçdaroğlu ile iki seçim arası dönemde ikili protokol imzaladıklarını ve protokole göre seçimlerin kazanılması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını, Zafer Partisi'ne iki bakanlık daha verileceğini ve MİT Başkanlığı için de sözlü mutabakat sağladıklarını söylemişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu iddiayı yalanlarken dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, iki lider arasında protokol imzalandığını doğrulamış ancak içeriği hakkında bilgi vermek istemediğini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: KAMUOYUNA AÇIK BİR PROTOKOL DEĞİL

Dün akşam Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu da, Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın kendilerine verilmesi konusunda anlaşıldığına ilişkin açıklamalarını yalanlamadı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil."

'ÖZTRAK BİLMİYOR'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Ümit Özdağ'ın açıklamalarını neden yalanladığına ilişkin soru üzerine ise Kılıçdaroğlu "Öztrak, protokolü bilmiyor" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu programda "Sayın Özdağ ile ilgili yaptığım görüşmelerden, Sayın Sinan Oğan ile yaptığım görüşmelerden de diğer parti liderlerinin bilgisi vardı. Bu protokolle ilgili bilgileri yoktu. CHP için asıl olan altı parti liderinin imzaladığı ortak mutabakat metnidir" ifadelerini de kullandı

(Artı Gerçek)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası