Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'nu çirkin bir üslupla eleştiren Bahar Feyzan'a CHP'li vekillerden tepki

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı açıklamada "Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan…" ifadelerini kullanan gazeteci Bahar Feyzan'a, CHP'li vekillerden tepki yağdı.
Kılıçdaroğlu'nu çirkin bir üslupla eleştiren Bahar Feyzan'a CHP'li vekillerden tepki
Haberler / Politika
29 Şubat 2024 Perşembe 23:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Bahar Feyzan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir paylaşımda bulundu.

Feyzan, Kılıçdaroğlu'nun “Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız. Aday belirleme süreci daha sağlıklı olabilirdi. Bu süreçte benim fikrim sorulmadı” mesajını alıntılayıp X hesabından bir paylaşımda bulundu.

Feyzan, Kılıçdaroğlu'na yönelik şunları söyledi;

"Hangi sıfatla? Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı?
Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti?
Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan…
Türkiye’nin ve CHP’nin yakasından düşün."

Feyzan'ın bu sözlerine CHP'li vekiller ve siyasilerden tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel: 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu elbette eleştiriden muaf değildir ancak bu üslupla değil. Sayın Kılıçdaroğlu her zaman dürüst, ilkeli ve tutarlı siyasetten yana olmuştur. Kendisinin partimize ve Türkiye siyasetine kattıkları inkar edilemez. Hala da tecrübelerinden yararlandığımız Sayın Kılıçdaroğlu'na "utanmaz" demek son derece yakışıksızdır. Söylemlerinizin aksine karanlık bir dönemi de asla ve asla olmamıştır. Bizler 72 millete aynı nazardan bakan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ve yürüttüğü genel başkanlık sürecinden razıyız. @baharfeyzan

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen: Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün genel başkanları kendisinden çok ülkesini düşünen, ayrımcılıktan uzak ve fedakarca siyaset yapan insanlardır. Kemal Kılıçdaroğlu, partimize ve toplumun kucaklaşmasına yönelik çok önemli katkılarda bulunmuş, bu yüzden alçakça linç girişimine uğramış, hepimiz için siyasi görevinin de çok ötesinde, çok kıymetli büyüğümüzdür. Partimizi bölmek isteyen, Türkiye siyasetinde mezhep kavgalarının olmasını amaçlayan her türlü girişimin karşısında başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere tüm Cumhuriyet Halk Partisi dimdik durmaya devam etmektedir. Aleviler bu ülkede eşit yurttaşlardır. İbadet hakkı başta olmak üzere eşitlik, saygınlık konusunda hakları en çok ihlal edilen, her fırsatta nefret suçlarıyla karşı karşıya bırakılan ve tam da bu yüzden insan haklarına en çok sahip çıkan kesimlerdendir. Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan herkes bunu böyle bilmelidir.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Bu nasıl bir çirkinliktir!! Bir siyasetçiyi, siyasetinden dolayı edebinizle eleştirebilirsiniz bu anlaşılır ancak bir siyasetçiyi mezhebinden dolayı eleştiriyorsanız bu yaptığınız kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün fertlerini dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın birleştirmek uğruna; 

➡️suikaste uğrayan, 
➡️linç edilmek istenen, 
➡️yumruklu saldırıya uğrayan 

korkmadan, yılmadan, yorulmadan çalışan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sırf alevi düşmanlığınız üzerinden saldırıyorsunuz. Bu kirli dilinizle, bu ırkçı tavrınızla toplumdan uzak olmanızı dilerim Bahar Hanım."

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bu dili tümden reddediyorum. Tüm yaşımı boyunca ülkenin huzuru, birliği ve beraberliği için mücadele etmiş 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kullanılan bu üslup asla kabul edilemez.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Bu çirkin üslubu da Genel Başkanımız üzerinden sürdürdüğünüz mezhepçilik tartışmasını da kınıyorum. 7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu demokrasi tarihine geçecek adımlar atmış; adalet ve hukuk mücadelesi vermiş saygın bir devlet adamıdır. Haddinizi aşmayınız.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat T. Nalbantoğlu: Herkes haddini bilmeli, siz de! Hayatını hak, hukuk ve adalet mücadelesine adamış 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığınız bu paylaşım; Ne gazetecilik etiğine, ne de gazetecilik ahlakına ve meslek ilkelerine uyuyor. Bu nefret diliniz ile toplumu kutuplaştırmanızı kınıyorum.

Önceki Dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik: Hatırlatmak isterim,  “Cumhuriyet Halk Partisi Gücünü Kuva-yı Milliye’den ve Kurtuluş Savaşından, Meşruiyetini Amasya’dan, Erzurum’dan ve Sivas’tan, Umudunu Adalet Yürüyüşü’nde sel olup akan milyonlardan alan bir partidir.” Cumhuriyet Halk Partisi, masa başında değil savaş alanlarında kurulan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, eskinin yeniden ihyası değil, geleceğin yeniden inşası için çabalayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde siyasi kadroların olduğu bir partidir. Düz üyesinden genel başkanına kadar tüm örgütüyle tam ve bütündür. Bizim için esas olan kimlik siyaseti değil, önce milli birlik ve bütünlük sonra da Cumhuriyet Halk Partili olmaktır. 7'nci Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görev döneminin neredeyse tamamında mesai yapmış biri olarak bu iftira niteliğindeki isnatlarınıza hiç tanık olmadım. Tam tersine kimlik siyasetinin öncelikle ülkemize, dolayısıyla da partiye zarar vermemesi için özel çaba sarfeden bir genel başkan olarak çalıştım ve böyle tanıdım. Bahar hanım kim olduğunuzu bilmiyorum ama amacınızı anlayabiliyorum. Bu nefret söylemini de içeren ırkçı ve ayrımcı dilinizle amacınızın ne olduğunun farkında olarak sizi şiddetle kınıyorum. Haddinizi bilin!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası