Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu’na istifa çağrılarına İzmirli vekillerden tepki: Kemal bey kaybetmemiştir, biz kazandıramamışızdır

Türkiye tarihi seçimi geride bıraktı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 47.82 oy alarak seçimi kaybetti. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinin ardından kamuoyunda Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları yükseldi. Kılıçdaroğlu’na istifa çağrılarına CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Rıfat Nalbantoğlu cevap verdi. Ednan Arslan, Kılıçdaroğlu’nun yaşına rağmen herkesten çok çalıştığını belirterek “Seçimi Kemal bey kaybetmemiştir, biz kazandıramamışızdır” dedi.
Kılıçdaroğlu’na istifa çağrılarına İzmirli vekillerden tepki: Kemal bey kaybetmemiştir, biz kazandıramamışızdır
Haberler / Politika
31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde yüzde 52,18 oy alan Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin hemen ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyu tarafından istifaya çağrıldı. İstifa çağrılarına yönelik Kılıçdaroğlu da “Buradayım gitmiyorum” mesajı verdi.

Çok konuşulan istifa çağrılarına CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Rıfat Nalbantoğlu tepki gösterdi. Nalbantoğlu, seçim sonucunun bekledikleri gibi gitmediğini ama Kılıçdaroğlu’nun ‘Çok iyi bir iş çıkardığını” vurguladı.

“TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTI”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkını helal etmesini söyleyen CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Keşke biz Kemal bey kadar çalışabilseydik. Keşke biz Kemal bey kadar efor sarf edebilseydik. Kemal bey bizden daha çok çalışmıştır. Bu seçimi Kemal bey kaybetmemiştir, biz kazandıramamışızdır. Bu kadar açık ve net. 70’li yaşına rağmen birçok kişiden daha fazla enerji sarf etmiştir ve bu süreçte de uzlaşıcı, barış dilini kullanarak birlik beraberlik vurgusunu sürekli yinelemiştir. Kemal bey aslında Türkiye için büyük bir şanstı. Ama maalesef milletimiz böyle taktir etti. Ben sayın genel başkanımın burada bir kusuru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ ÇOK BU İŞTEN BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Sözcü gazetesi Ana haber spikeri Fatih Portakal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrısına yönelik ise “Bence gazetecilik yapsın” dedi. Nalbantoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nin organları, kendi içinde konuları değerlendirir ve ne yapması konusunda kararları veriler. Bu seçimden de genel başkanımız büyük bir başarıyla çıkmıştır. İstediğimiz sonucu alamadık ama başarıyla çıkmıştır. Türkiye’de kimsenin alışık olmadığı Türkiye’de, biz dahil kimsenin alışık olmadığı bir modeli bir anlayışı ortaya koymuştur bu bile bizim için çok büyük bir kazançtır. Herkes işini yapsa ülke ülke haline gelir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası