Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu’ndan 'Yönetilemeyen Türkiye' tablosu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yönetilemeyen Türkiye” başlığıyla iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek dış 2020 yılı içerisinde yapılan dış borçlanmaları yaptığı paylaşımla özetledi.
Kılıçdaroğlu’ndan 'Yönetilemeyen Türkiye' tablosu
Haberler / Politika
28 Ağustos 2020 Cuma 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Türkiye’nin ekonomik tablosunu ve dış borçlanmalarını gözler önüne serdi. İktidarın ekonomi politikalarını rakamsal verilerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye yönetilemiyor, türkiye savruluyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu “Gerçekler acıdır” ifadesiyle paylaştığı gönderide, Türkiye’nin haziran ayı sonu itibariyle ödemesi gerekn dış borcun 171,4 milyar dolara yükseldiğini belirterek, “Sadece ağustos ayında TL’nin değer kaybı nedeniyle bu borcun halka maliyeti 70 milyar TL arttı” ifadelerini kullandı.
Başkan Kılıçdaroğlu, paylaşımında “2020 bütçesi, yılın ilk yedi ayında toplam 139,2 milyar lira açık verdi. Bu tutar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde şimdiye kadar verilen en yüksek bütçe açığı..” dedi.

“Türkiye Nereye Geldi” diye soran Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını, “Borcumun anaparasını ödeyemiyorum, sen o anaparayı bana yeniden borç ver. Borcumun faizini de ödeyemiyorum, faiz kadar da yeni borç ver. Bir de bütçem açık veriyor bütçe açığı kadar da yeni borç ver.
Ne diyorduk, ‘Türkiye yönetilemiyor, Türkiye savruluyor’” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası