Ege Postası
Geri

Kılıçoğlu, dolu yağışından zarar gören arazileri inceledi

Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, dolu yağışı nedeniyle zarar gören ekili arazilerde incelemelerde bulundu.İl merkezinde önceki gün sağanak yağış ve dolu nedeniyle bazı köylerdeki araziler zarar gördü....
Kılıçoğlu, dolu yağışından zarar gören arazileri inceledi
Haberler / Genel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, dolu yağışı nedeniyle zarar gören ekili arazilerde incelemelerde bulundu.

İl merkezinde önceki gün sağanak yağış ve dolu nedeniyle bazı köylerdeki araziler zarar gördü. İl Müdürü Kılıçoğlu, Bağlar ve Harman köyünde dolu ve selden zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu. Yoğun dolu ve yağmurdan dolayı yeni ekilmiş alanlarda ufak çaplı hasar olduğunu tespit eden Kılıçoğlu, çiftçilerden konu ile ilgili bilgi aldı.

Çiftçilere ürünlerini sigortalatma konusunda uyarılarda bulunan Kılıçoğlu, sel ve dolu gibi tabii afetlerde bazı köylerdeki arazilerin zarar görme ihtimaline karşılık çiftçilerin Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında ürünlerini sigortalatarak zararlarının karşılanabileceğini belirtti.

Kılıçoğlu'nun ziyaretinden memnun kalan çiftçiler, "Allah devletimize zeval vermesin. Devlet ne yapsın, her yerde olabilecek bir afettir. Bu yıl ilimizde yağmurların fazla olması nedeniyle bazen sel tehlikesiyle karşılaşabiliyoruz. Ekinlerimizde de doludan dolayı ufak hasarlar oluştu." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası