Ege Postası
Geri

Kilit susurluk cinayetleri

Susurluk kazasında ölen katliam sanığı Abdullah Çatlı ile bağlantılı, 5 cinayet dosyası yeniden açılıyor.
Kilit susurluk cinayetleri
Haberler / Güncel
6 Ocak 2014 Pazartesi 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 18 faili meçhul cinayetle ilgili olarak hazırladığı iddianamenin altından Susurluk çıktı. İddianamede Susurluk kazasında ölen katliam sanığı Abdullah Çatlı ile bağlantılı 5 cinayet yer alıyor. Şüpheliler ise Susurluk olayında adı geçen siyasetçiler ile özel harekatçılar.
Şüphelilerin suçlandığı 18 cinayet arasında, MİT muhbiri Tarık Ümit, Avukatlar Medet Serhat, Yusuf Ekinci ve Faik Candan, Sağlık Bakanlığı müfettişi Namık Erdoğan, işadamı Behçet Cantürk, şoförü Recep Kuzucu, müteahhit Fevzi Aslan ile kardeşi Şahin Aslan, şoför İsmail Karaalioğlu, işadamı Savaş Buldan ile Hacı Karay ile Adnan Yıldırım, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Lazem Esmaeli ve Asger Simitko, ANAP’lı Metin Vural, kumarhaneci Ömer Lütfi Topal, iş ortağı Hikmet Babataş yer aldı.
Bu cinayetlerden Tarık Ümit, Ömer Lütfü Topal, Lazem Esmeali, Asger Smitgo ve ANAP'lı Metin Vural olayları, Susurluk kazasında ölen katliam sanığı Abdullah Çatlı ile ilintili bulunuyor. 5 cinayette de Çatlı'nın yanı sıra özel harekatçı İbrahim Şahin ve adamlarının adı gündeme gelmişti. ANAP Kırıkkale Milletvekili Alparslan Pehlivanlı'nın ölümünden sorumlu tutulan ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural'ın öldürülmesine de Çatlı ve özel harekatçıların adı karışmıştı.
ÇATLI'NIN PARMAK İZİ
Susurluk olayının kilometre taşlarından kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal cinayetine ilişkin de yeniden yargılanma isteniyor. Kemal Yazıcıoğlu'nun İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde yardımcısı Erşen Bahçekapılı tarafından yürütülen soruşturmada, Topal cinayetinde kullanılan klaşnikof jarjörlerinin sarıldığı koli bandında, Çatlı'nın parmak izi bulunmuştu. İddianamede, Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin’in bu eyleme katılanlara yardım ettikleri ve azmettirdikleri iddiası dile getiriliyor.
Topal’ın öldürülmesiyle ilgili sivil sanıklar Serdar Özdağ, Haluk Kırcı, Sami Hoştan, Ali Fevzi Bir ile özel harekatçı polisler Mustafa Altoınok, Oğuz Yorulmaz, Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy hakkında “tasarlayarak adam öldürme” suçundan dava açılmış ancak sanıklar delil yetersizliğinden beraat etmişti. Bu davanın da yenilenmesi isteniyor. Topal cinayetine adı karışan özel harekatçılar İstanbul emniyetince gözaltına alınmış ancak Mehmet Ağar'ın emriyle Ankara'ya getirilip serbest bırakılmıştı. (Gazeteport)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası