Ege Postası
Geri

Kınalı kuzular askere uğurlandı

İzmir'in Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerindeki 96/2 tertip olarak vatani görevini yapacak 50 genç, mehteranlı, davul-zurnalı törenle askere uğurlandı. Kurbanlar kesildi, dualar edildi...
Kınalı kuzular askere uğurlandı
Haberler / Yerel Politika
6 Haziran 2016 Pazartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bergama Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen asker uğurlamasına AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama Kaymakamı Osman Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Başkanı Namık Kemal Eroğlu ve askere uğurlanan gençlerin aileleri ve yakınları katıldı. Asker uğurlaması, Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.

Meydanda saygı duruşunda bulunulup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Protokol üyelerinin konuşmalarına başlanacağı sırada bastıran sağanak yağmur nedeniyle programa bir süre ara verildi. Yağmurun dinmesinin ardından program tekrar kaldığı yerden devam etti. Askere gidecek 50 gencin eline tek tek kına yakıldı. Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun yaptığı duanın ardından kurbanlar kesildi. Daha sonra vatan görevini yerine getirmek için askere gidrecek gençler, davul, zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Asker uğurlamasına katılanlar, daha sonra yine mehteran takımı eşliğinde yürüyüşe geçip, Bergama Kültür Merkezi inşaatı önündeki alana ulaştı. Burada kalabalığa pilav ayran ikram edilmesiyle asker uğurlaması sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası