Ege Postası
Geri

Kınık’ta adaçayı ekimi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta adaçayı ekimi gerçekleşti.
Kınık’ta adaçayı ekimi başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta Çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de desteğiyle tarımsal üretimin yapılması amacıyla hazırlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Sağlık Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” nin Kınık’ta ilk adımları Kimyon ve anason ekimiyle atımıştı.Mayıs ayı için planlanan adaçayı ekimi ile proje hızla ilerlemeye devam ediyor.

‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ kapsamında Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile birlikte Kınık Belediyesine  ait alanda kimyon ve anason ekiminden sonra şimdide adaçayı tohumları toprakla buluştu.

“Hayırlısı olsun”

Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, “Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak bu proje için ayırdığımız 16 dönümlük alanda ilk adımları kimyon ve anason ekimi ile atmıştık.Mayıs ayında da ekimini planladığımız adaçayı ekimini gerçekleştirdik.Elde edeceğimiz ürünler belediyemizin sosyal tesisinde kullanılacak,geliri ise aş evine bağışlanacak.Önümüzdeki haftalarda ise aynısefa ve stevia bitkilerinin ekimi için planlama yapılıyor.Proje kapsamında attığımız bu adımlar mutluluk verici.hepimize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası