Ege Postası
Geri

Kiraz'dan Turgutlu'ya davullu zurnalı davet

İzmir'in Kiraz ilçesinde, 16 Aralık pazar günü yapılacak yağlı güreşlere Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayayanlar, davul zurna eşliğinde çığırtkan tarafından davet edildi.
Kiraz'dan Turgutlu'ya davullu zurnalı davet
Haberler / Güncel
14 Aralık 2018 Cuma 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kiraz'da 16 Aralık'ta çok sayıda namlı pehlivanın da katılımı ile bu yıl ilk kez yağlı güreş düzenlendi. Bir düğün salonunun bahçesinde yapılacak güreşlere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda pehlivan katılacak. Belediye tarafından bir özel hastanenin de katkılarıyla düzenlenen güreşlere, Kirazlılar'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de katılım bekleniyor. Bugün iki davulcu ve zurnacı eşliğinde Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, cadde ve sokaklarda gezen bir çığırtkan vatandaşlara elindeki megafonla seslenerek, 16 Aralık Pazar günü Kiraz'da yapılacak yağlı güreşlere davet etti.

Turgutlulular, davul, zurna eşliğindeki bu daveti, geleneğin yaşatılması nedeniyle nostajik bulup, ilgiyle izledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası