Ege Postası
Geri

Kiraz'ı karıştıran fotoğraf! Belediye değil, 'dayısının çiftliği'

Son dönemde ardı ardına patlak veren maaş krizleri ve taşeron çıkmazıyla gündemden düşmeyen Kiraz ilçesinde çekilen fotoğraf gündeme bomba gibi düştü. Aylardır maaşlarını alamayan ve isyanın eşiğine gelen personel bu kez de belediye başkanının dayısına ait çiftlikte çalıştırılırken görüntülendi. Belediye değil, 'dayısının çiftliği'
Kiraz'ı karıştıran fotoğraf! Belediye değil, 'dayısının çiftliği'
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2016 Çarşamba 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz Belediyesi'ndeki personel uygulamalarında ortaya çıkan skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi.

BELEDİYE İŞÇİSİ BEDAVAYA, TARLADA!

Kiraz'da taşeron baskısı ve işten çıkartma tehdidiyle mahkemeye giden, belediyenin yaşadığı ekonomik kriz ve borç yükü nedeniyle aylardır maaşlarını alamayan ya da eksik ödemeyle karşılaşan işçiler yeni bir sürgün vakasıyla karşı karşıya kaldı. Kiraz Belediyesi bünyesinde çalışan ve fen işleri ile park ve bahçeler biriminde görevli işçiler mesai saatleri içerisinde belediye başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün dayısı Hümmet Yaman'ın çiftliğinde çalışırken yakalanınca ortalık karıştı. İlçe sakinlerinin görüntülediği ve sosyal medya üzerinde paylaştığı bu fotoğraf ilçede krize yol açarken, vatandaşların tepkisi de beraberinde geldi. Kiraz'da Şemsiler Köyü yolu üzerinde Başkan Şengül'ün dayısı Yaman'a ait olduğu ifade edilen çiftlikte yer alan tarlada çalışan işçilerin bu durumu görüntüleyen vatandaşlar, skandal olarak nitelenen uygulamanın yaklaşık iki haftadır devam ettiğini ifade etti. Çalışanların belediyede görevli oldukları mesai saatleri içerisinde, belediyeye ait resmi kıyafetler ile traktör ve araçlara turşu çektiği belirtilirken, personelin durumdan rahatsız olduğu ve işten atılma korkusuyla yaşanan bu duruma itiraz edemedikleri öğrenildi.

MAAŞ KRİZİ 6 AYDIR DEVAM EDİYOR

Taşerona geçiş sürecinde baskı ve zorla işten çıkartma iddialarının sıkça gündeme taşındığı Kiraz Belediyesi'nde, özlük hakları ve sosyal güvenceleri için belediye şirketi BELMAR A.Ş.'de kalmakta ısrar eden 18 personelin işine geçtiğimiz haftalarda son verilmişti. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle noter kanalıyla işten çıkartılacağı tebliğ edilen sözleşmeli personellerin yeni iş araması istenirken, fen işleri, temizlik işleri ve idari hizmetler bünyesinde çalışanların iş akitleri belediye tarafından tek taraflı olarak feshedilmişti. Konuyu yargıya taşıyan belediye işçileri işe iadelerini isterken, belediye aleyhinde açtıkları davalarda maaş alacaklarının ödenmesi için de hukuk mücadelesi başlatmıştı.

SENDİKADAN TEPKİ

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Salih Er, taşerona geçiş sürecinin ardından kurumda grevli personelin sendikal örgütlenme ve benzeri haklarını kaybettiklerinin altını çizerek, "Personelin görev yerini belirlemek işverenin insiyatifinde olan, tercihine bağlı bir şeydir. Ancak emekçilerin belediye başkanı ya da yöneticilerinin tarlasında, inşaatında ya da başka bir yerde çalıştırılması kesinlikle etik değildir, buna karşıyız. Belediye Başkanı "Kadro vereceğim" vaatleri ile taşerona geçirdiği çalışanları örgütsüz bıraktı, işçiler kazanılmış haklarını kaybetti. Taşeron şirket belediyede iş başı yaptıktan sonra bizim orada 15 kadar üyemiz kaldı. O yüzden bize bu yönde bir şikayet ulaşmadı. Belediye işçilerinin maruz kaldığı bu uygulamalar bizleri şaşırtmadı. Sonuçta ortada ne hakları var, ne de hesap soracak durumları. Taşeron düzeninde hangi haktan bahsedilebilir'" şeklinde açıklamada bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası