Ege Postası
Geri

Kırklareli'nde sel felaketi: İki vatandaş hayatını kaybetti

Kırklareli İğneada Sisli Vadisi’nde yaşanan yoğun yağış sonucu 12 kişi bungalov otellerin yer aldığı bölgede mahsur kaldı. Sel sonucu altı vatandaş kurtarılırken iki vatandaş hayatını kaybetti.
Kırklareli'nde sel felaketi: İki vatandaş hayatını kaybetti
Haberler / 3. Sayfa
5 Eylül 2023 Salı 22:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kırklareli İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede bugün yoğun yağış etkili oldu. Sel sonucunda 12 kişi mahsur kaldı. Arama ve kurtarma ekipleri tarafından 6 vatandaşın kurtarıldığı, 2 vatandaşın ise hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bugün yaptığı açıklama şöyle:

“203 PERSONEL, 1 UÇAK, 2 HELİKOPTER, 52 ARAÇ VE İŞ MAKİNASI GÖREV YAPMAKTADIR”

“Kırklareli İğneada Sisli Vadisi'ndeki bungalov otellerin bulunduğu bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi alınmıştır. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 kişi kurtarılmış, maalesef 2 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 kişinin arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. AFAD Başkanımız ve Kırklareli Valimizin koordinasyonunda; Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya, Tekirdağ il AFAD ekiplerimiz ile Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 ve özel idareden toplam; 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinası görev yapmaktadır. Bölgeye ayrıca 1 mobil koordinasyon tırı, 1 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.”

AFAD açıklaması ise şöyle:

“ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİMİZ TARAFINDAN 6 VATANDAŞIMIZ KURTARILMIŞ, İKİ VATANDAŞIMIZIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTIR”

“Kırklareli İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Bölgede Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ il AFAD ekiplerimizin yanı sıra Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 ve özel idareden toplam; 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinası görev yapmaktadır. Bölgeye ayrıca 1 mobil koordinasyon tırı ve 1 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası