Ege Postası
Geri

Kırkpınar'dan Sertel'e ballı ihale yanıtı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in, TBMM gündemine taşıdığı İzmir'deki 'adrese teslim ballı ihale' iddialarında adı geçen AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Bu iddialar, doğruluk değeri taşımayan, uydurma, siyasi rant devşirmeye yönelik bir harekettir" dedi. Kırkpınar'dan Sertel'e ballı ihale yanıtı
Kırkpınar'dan Sertel'e ballı ihale yanıtı
Haberler / Yerel Politika
2 Mayıs 2019 Perşembe 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in ballı ihale iddalarına yanıt verdi. 

17 bin lira kira ödeyen kiracının boşalttığı denize nazır arazinin ihalesine sadece AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ın yeğeninin girip kazandığını ve 4 bin 250 lira kira ödeyeceğini belirten Sertel, "Yasalara aykırı şekilde arazi kır düğün salonu yapıldı. İhale derhal iptal edilmeli" demiş, bu iddiaları TBMM gündemine taşımıştı. 

Sertel'in iddialarına Kırkpınar'dan yanıt geldi. 

İddiaların somut, maddi gerekçelere ve gerçek bilgilere hiçbir şekilde uygunluk arz etmediğini, doğruluk değeri taşımayan, kamuoyunu yanlış yönlendirme amacına matuf, uydurma ve siyasi rant devşirmeye yönelik bir hareket olduğunu savunan Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İddia edilen yerin bir vakıf taşınmazı olduğu her türlü tasarrufunun da vakıflara ait olduğu bilinmekle birlikte, bu yerin varlığından ve ne tür işlemlere tabi tutulduğundan haberim ve bilgim yoktur. Bu işlemlerin sorulacağı, bilgi alınacağı ve oradan hareketle tasarrufta bulunulacağı yer Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür. Bunun dışındaki iddialar kaynaksız ve mesnetsizdir. Sonradan edindiğim bilgilere göre; bu yerle ilgili işlemler ve işletilen süreç şahsım milletvekili seçilmeden önceki tarihe denk gelmektedir. Hiçbir ilgim ve bilgim olmadığı halde yakınlık ve akrabalık derecesinin dahi yanlış ifade edildiği, sadece aynı soyadı taşıdığım için partimi ve şahsımı bu işle ilişkilendirip siyasi bir rant sağlamak doğru değildir. Özellikle gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ve ortaya atılan iddialar kişilerin toplum nezdinde onurunu ve itibarını zedelemekte kişilik haklarına yönelik ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır. Kişinin şahsi hakları ve maddi manevi bütünlüğü anayasa tarafından güvence altına alınmıştır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası